Spruitjes…Ik ben er dol op. Veel vinden het totaal niet lekker bij ons mag het vaak op tafel. Zo ook deze heerlijke vullende spruitjessoep. Tijdens de Ramadan mag deze dan ook niet ontbreken. 

Hieronder kun je de volledige beschrijving lezen. 

Beschrijving 

Wat heb je nodig

500 gram spruitjes

2 wortelen

250 gram roomkaas bieslook

125 gram zure room

1 groente boullion

1 theelepel paprikapoeder

1 theelepel zwarte peper

Chillivlokken

1 theelepel komijn

1,5 L water

Bereidingswijze

Schil de spruitjes en was deze. Doe precies het zelfde met de wortelen. Snijd de wortelen in kleine stukjes. Zet de pan op het vuur en voeg er een scheut olijfolie of kokos olie aan toe. Zet het vuur laag en voeg de wortelen toe. Bak het geheel 3 min voeg dan de spruitjes toe. Meng alles goed samen en bak het wederom 3 minuten door. Zet ondertussen de water koker aan en kook het water. Voeg de kruiden en de boulion toe aan de spruitjes en giet het water er bij. Laat geheel nu 35 min koken tot de groenten gaar zijn. Zodra alles gaar is begin je met het blenden van de soep met een staafmixer. Voeg hierna de roomkaas en zure room toe. Blend nogmaals alles goed samen. Hierna kan je voor de smaak wat chillivlokken toevoegen. Geniet van de soep.