Het is koud, we naderen het einde van dit gekke jaar.
Wanneer het kouder is vind ik het heerlijk om een lekker grote beker warme chocolademelk te nuttigen. Dit keer heb ik er heerlijke spritskoekjes bij gebakken. De combinatie is heerlijk dus waarom dan ook niet toch.

Dit recept van de koekjes is snel, lekker en makkelijk. Het enige waar ik mee worstelde is het spuiten van het deeg. Ik raad je aan om het deeg wat warmer te maken door even op de zak te wrijven wanneer je deeg er in zit. Zo wordt de roomboter wat warmer en kun je makkelijker spuiten.

Er zijn overigens geen stappen foto’s gemaakt omdat deze koekjes gefilmd zijn. Wil je de video bekijken abonneer dan op mijn YouTube kanaal Siham Daily en zoek de koekjes op ” Spritsen”. Hier kun je de video bekijken en bakken.

Lees dit recept door en probeer het uit.

 

Beschrijving

Wat heb je nodig 

 1. 250 Gram bloem
 2. Snufje zout
 3. 220 Gram ongezouten roomboter
 4. 100 Gram kristalsuiker
 5. 2 Eigeel Maat L
 6. 40 Gram lichtbruine basterdsuiker
 7. 50 Gram pure chocolade
 8. 50 Gram witte chocolade
 9. Zuurstokken ( optioneel )

 

 

 

Bereidingswijze

 • Stap 1

Laat de roomboter op kamertemperatuur komen voor je aan de koekjes begint.
Neem een ruime schaal en voeg hier de roomboter, eigeel en kristal suiker en basterdsuiker aan toe. Mix het geheel samen.

 • Stap 2

Zeef de bloem boven je schaal, kneed het deeg dan samen tot een samenhangend geheel. Neem dan een stevige spuitzak en een spuitmond. Ik heb zelf Wilton 1 M gebruikt. Je kunt gewoon nemen wat je in huis hebt.

 • Stap 3

Vul de spuitzak en druk goed aan. Wrijf met je handen even over de zak tot hij een beetje warm wordt. Dit zodat de roomboter wat warm wordt en je makkelijker de koekjes kunt spuiten.

 • Stap 4

Zodra je de koekjes kunt spuiten, spuit je ronde swirls op een beklede bakplaat met bakpapier.
De oven kan ondertussen voorverwarmd worden op 170 graden. Zodra je klaar bent kunnen de koekjes in 12 minuten afgebakken worden.

 • Stap 5

Smelt de chocolade au bain marie. Wanneer de koekjes gaar zijn haal je deze uit de oven.
Laat de koekjes volledig afkoelen.

Doe de chocolade in een spuitzakje en knip er een puntje af. Decoreer de koekjes dan met de chocolade.
Stamp de zuurstokken fijn,  ik heb de zuurstokken in een theedoek gewikkeld en ben er op gaan hameren.
De zuurstokken geven een leuk effect en is geen must. Strooi de zuurstokken op de chocolade en je kunt gaan genieten van deze heerlijke koekjes.