Na alle deegwaren en lekkere toetjes is het nu tijd voor een frisse salade.
Tijdens iftar is naast een simpele soep een lekkere maaltijd salade ook erg lekker. Het valt niet enorm zwaar op de maag, daarnaast is het makkelijk en snel te maken. Met salades kun je lekker variëren en je hebt natuurlijk ook een portie groenten binnen, al is het niet enorm veel. Tijdens de Ramadan neigen we veel naar deegwaren, dus vandaag plaats ik dan dit recept online.
Hieronder kun je het recept en de bereidingswijze lezen.
Beschrijving
Wat heb je nodig:
2 Blikjes tonijn in water
100 Gram Mais
250 Gram Fussili Pasta
2 of 3 Volle eetlepels Zaanse mayonaise
Gesneden zwarte olijven
Gesneden groene olijven
3 Gekookte eieren
2 Gerapste wortels
1 Rode paprika
1 Komkommer
4 Zoetzure augurken
Zout
Zwarte Peper
125 Gram Crème Fraiche
Bereidingswijze:
Kook de pasta in 8 min gaar. Ik doe altijd een scheutje zonnebloemolie bij het water dit zorgt er voor dat de pasta niet te veel aan elkaar plakt tijdens het koken.
Kook de eieren. Zodra de pasta gekookt is en de eieren gaar zijn, lek je de pasta uit.
Lek de blikjes tonijn uit en voeg het toe aan de pasta. Was de paprika en ontpit deze. Snijd de paprika dan in kleine blokjes en voeg het toe aan de pasta.
Snijd de augurken in kleine blokjes zo ook het ei en de komkommer. Voeg alles toe aan de pasta. Verwijder de bovenste schil van de wortel en rasp de wortel bij de pasta. Je kunt er ook voor kiezen een zakje geraspte wortel toe te voegen. Hierna kan de uitgelekte mais en de olijven erbij.
Meng alles goed samen. Voeg nu de Zaanse Mayonaise en de crème fraiche toe. Voeg zout en peper naar smaak toe. Meng alles samen en de heerlijke salade is klaar.
Geniet er van.