Heerlijk een lekker soepje, tomatensoep met gehaktballetjes. Tosti erbij. Op een vrijdagmiddag, zo tegen het weekend aan.
Ik ben zelf bezig met het koolhydraat arme dieet dus ik zal niet zo snel een tomatensoep nemen. Er zitten toch wat koolhydraten in tomaten die ik op het moment even niet neem.
Toch wil ik dit recept met jullie delen. Zoals ik heb aangegeven is het echt een lekker soepje en de moeite waard het te proberen.
Hieronder kun je het recept doornemen.
Beschrijving
Wat heb je nodig
750 Gram tomaten
1,2 Liter water
2 Groenten Boullion blokjes
1 Rode ui
1 Theelepel chillipoeder
2 Teentjes knoflook
300 Gram rundergehakt
1 Theelepel zout
1 Theelepel paprikapoeder
1 Theelepel knoflookpoeder
1 Theelepel gehakt kruiden
20 ml olijfolie
Bereidingswijze
Schil de ui, was deze en snijd hem in reepjes. Neem een soeppan en voeg hier een scheutje olijfolie aan toe. Zet de pan op een middelmatig vuurtje en voeg de ui er aan toe.
Was de tomaten, snijd de stengel er af en snijd de tomaten in partjes en voeg deze toe aan de pan. Bak de ui en tomaten samen. Schil de knoflook pers deze uit en voeg het ook toe aan de pan.
Ondertussen kook je het water. Voeg de chillipoeder en bouillon blokjes toe aan de tomaten en meng het nogmaals samen. Zodra het water is gekookt voeg je dit toe. Laat de soep gedurende 30 min koken.
Kruid het gehakt met het zout, paprikapoeder, knoflookpoeder en gehakt kruiden, voeg de olijfolie toe en meng het samen. Maak er balletjes van.
Na 30 min maal je de soep fijn met de staafmixer. Zet de pan dan terug op het vuur en voeg de gehakt balletjes toe. Laat de soep nogmaals 30 min koken zodat de balletjes gaar kunnen worden.
Mocht je het lekker vinden kun je de soep garneren met wat fijngehakte peterselie.
Hierna kun je de soep opdienen.
Geniet er van