Zie ginds komt de stoomboot…
Voor veel kinderen is Sinterklaas een hele happening. Hartstikke leuk natuurlijk! Laatste ben in in contact geweest met Baktotaal Bouwhuis. Wat heen en weer gemaild, eindstand heb ik een cheesecake gemaakt net de cheesecake bakmix van brandnewcake. Heel eerlijk het is echt een ontzettend lekkere bakmix!
Dit recept is dan ook gebaseerd op de cheesecake mix van brandnew cake.
Wil je dit maken lees het recept dan hieronder door. Wil je geen bakmix kun je dit ( klik op de link ) cheesecake recept gebruiken en de bodem van dit onderstaande recept.
[checklist-box title=”Beschrijving ” extraTitle=”” extraUrl=””]
Wat heb je nodig
- 200 Gram cheesecake mix brandnewcake
- 320 Gram monchou
- 4 Eieren
- 200 Ml water
- 75 ml ongeklopte slagroom
Voor de bodem:
- 200 Gram bloem
- 150 Gram lichtbruine basterdsuiker
- 150 Gram ongezoute roomboter
- 12 Gram koek en speculaas kruiden
- 3 Eetlepels melk
- 1 Ei
- 300 Gram amandelspijs
Topping:
- Enchanted cream brand new cake
- 200 ml ongeklopte slagroom
[/checklist-box]
[checklist-box title=”Bereidingswijze ” extraTitle=”” extraUrl=””]
Begin als eerst aan de bodem. Neem een schaal en doe hier de bloem, basterdsuiker, koek en speculaaskruiden, melk en blokjes ongezouten roomboter in. Kneed het deeg samen. Kneed het deeg tot je een mooi samenhangend deeg hebt.
Zodra je een mooi stevige deeg hebt wikkel je hem in vershoudfolie. Het deeg mag nu gedurende 1 uur in de koeling.
Haal je amandelspijs uit de verpakking en voeg 1 ei toe. Meng dit goed samen.
Haal dan het deeg uit de koeling en halveer deze. Rol het deeg uit en plaats deze in een bakvorm van 24 cm. Bekleed de bakvorm eerst met bakpapier. Als het deeg in de vorm zit doe je het laagje amandelspijs erboven op. Rol de andere helft deeg uit en druk het boven je amandelspijs.
Begin aan de cheesecake. Voeg eerst de eieren toe aan de mix gevolgd door de monchou en het water. Begin met mixen zodra het samenhangend is voeg je beetje bij beetje de slagroom toe. Mix niet te lang door.
Giet het beslag boven je bodem.
Verwarm de oven voor op 100 graden. Bak de cheesecake gedurende 90 minuten af.
Nadat de cheesecake gaar is laat je hem rustig afkoelen.
Bereid de enchanted cream voor. Je hebt voldoende aan 150 gram. Voeg de slagroom toe aan de mix. Klop het op met een mixer, zodra het mooi dik is stop je met mixen. Doe de enchanted cream in de koelkast haal deze er pas uit wanneer je cheesecake volledig afgekoeld is.
Spuit hierna toefjes op je cheesecake en decoreer naar wens.
Geniet van deze heerlijke cheesecake.
[/checklist-box]

