Als liefhebber van desserts, deel ik graag mijn nieuwe tiramisu recept. Deze smaakvolle combinatie van tiramisu en speculoos is een must try in elke keuken.
Wat deze tiramisu zo bijzonder maakt, is de perfecte balans tussen romige mascarpone, slagroom, speculoos pasta en de koekjes doordrenkt in koffie.
Benieuwd naar het recept? Je vind het recept hieronder helemaal uitgeschreven.
En voor degenen die graag nog een andere tiramisu-variant willen proberen, nodig ik jullie uit om ook mijn hazelnoot tiramisu recept te bekijken die je hier kunt vinden. Met een fluweelzachte hazelnootvulling en een hint van chocolade is deze tiramisu een heerlijke traktatie voor degenen die van iets nieuws willen genieten.
Dus waar wacht je nog op? Laat je verleiden door de verrukkelijke smaken van mijn Speculoos tiramisu en ontdek zelf waarom deze een blijvertje is op mijn dessertmenu.
Speculoos tiramisu
Ga je mee, ik neem je mee naar deze heerlijke speculoos tiramisu! Een feestje op je bord voor een ieder. Klop luchtige mascarpone, meng met de verrukkelijke speculoos pasta. Bouw een heerlijk samenspel van koffie-gedoopte koekjes, en romige lagen mascarpone en speculoos pasta.
Voorbereidingstijd 20 minuten min
Bereidingstijd 4 uur uur
Totale tijd 4 uur uur 20 minuten min
Gang dessert, Toetje
Keuken Italiaans
- 500 gram mascarpone
- 250 gram slagroom ongeklopt
- 150 gram lotus speculoos pasta
- 200 gram lotus speculoos koekjes
- 300 ml espresso of oploskoffie
- 100 gram lotus speculoos koekjes grof gemalen
- 200 ml slagroom opgekopt
- 50 gram lotus topping of pasta
Klop de mascarpone luchtig tot het een lichte textuur heeft.
Neem een vetvrije kom en klop de slagroom tot stijve pieken ontstaan.
Meng voorzichtig de speculoos pasta met een spatel tot het goed gemengd is met de mascarpone.
Meng de slagroom met de mascarpone.
Neem speculoos koekjes en dompel ze kort onder in koffie. Leg ze vervolgens in een schaal als eerste laag.
Smeer de eerste laag mascarpone over de koekjes.
Verdeel wederom koekjes gedompeld in koffie over de mascarpone.
Breng een wederom de mascarpone over de laag koekjes aan en leg daarbovenop opnieuw een laag koekjes.
Herhaal dit proces tot je nog maar één laag mascarpone overhebt bovenop de koekjes.
Doe de opgeklopte slagroom met lotus topping of pasta in een spuitzak met een Wilton 2D spuitmondje. Spuit toefjes mascarpone op de bovenste laag.
Garneer de koekjes over de slagroom.
Laat de tiramisu minimaal 4 uur afgedekt staan in de koelkast.
Serveer de tiramisu als toetje.
Geniet er van.
Trefwoord espresso, feestdagen, koffie, lekkertoetje, speculoos tiramisu, tiramisu, toetje
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!