Prep Time: 20 min Cook Time: 15 min Total Time: 1 hr
De bladeren aan de bomen beginnen weer erg mooi te kleuren, oranje, rood, geel, bruin en hier en daar nog wat groen. Naast de zomer is de herfst toch wel 1 van mijn favoriete seizoenen. Heerlijke baksels met appels, pompoen en zo veel meer.
Laatst kreeg ik een foto doorgestuurd van overheerlijke zachte taco’s gevuld met shoarma. Wanneer je zo een foto ziet ga je er dus echt spontaan van kwijlen!
Anyways ik ben dus nog strikt bezig maar hij wilde dit zoo graag eten… dus waarom hem langer zonder zijn taco’s houden. Dus maar de keuken ingedoken om deze te maken.
Wil je deze ook maken? Lees dan de bereidingswijze hieronder!
Beschrijving
Wat heb je nodig:
300 Gram kip shoarma
2 Theelepels shoarma kruiden
2 Eetlepels olijfolie
1 Eetlepel honing
100 Gram roma tomaatjes
1 Avocado
1 Rode ui
2 Teentjes knoflook
Sap van 1 limoen
1 vlees tomaat
Snufje peper
Snufje zout ( naar smaak voor guacamole )
Koriander ter garnering
Boursin zacht en romig of hummus Muhammara als spread
Kleine wraps
Bereidingswijze
Kruid de shoarma met de kruiden en voeg de 2 eetlepels olijfolie en honing er aan toe. Meng het geheel goed samen en laat het een minuut of 10 intrekken.
Neem een koekenpan en doe hier een scheut olijfolie in. Voeg de shoarma aan de koekenpan toe en bak de shoarma langzaam af. Zodra de shoarma bijna gaar is voeg je de roma tomaatjes met schil toe aan de koekenpan. Druk ze een beetje plat met een spatel en bak het een minuut of 3 mee.
Hierna kun je de shoarma van het vuur halen. Bereid de guacamole voor.
Ontpit en verwijder de schil van de avocado, voeg deze toe aan een blender. Doe de ui, knoflook en tomaat er ook bij en blend alles fijn. Hierna pers je de limoen uit in je avocado en voeg je ter smaak peper en zout toe.
Smeer Boursin of muhammara op je wrap en doe 2 volle lepels shoarma op je wrap, hierna een eetlepel guacamole en garneer met fijn gehakte koriander.
Serveer er een frisse salade bij en je hebt een heerlijke avondmaal.