Prep Time: 20 min Cook Time: 15 min Total Time: 1 hr
De bladeren aan de bomen beginnen weer erg mooi te kleuren, oranje, rood, geel, bruin en hier en daar nog wat groen. Naast de zomer is de herfst toch wel 1 van mijn favoriete seizoenen. Heerlijke baksels met appels, pompoen en zo veel meer.
Vakantie!!! Terwijl ik heerlijk van mijn vakantie aan het genieten ben heb ik samen met mijn lieve mama ook nog eens een heerlijke luchtige, volgende dag zo veel lekkerdere cake gebakken. Hij is heerlijk zacht en sponzig. De milde smaak van de sinaasappel maakt hem dan ook af. Mijn favoriete cakes zijn toch wel citroen, sinaasappel en appel cakes. Hier kan je mij anytime voor wakker maken.
Aangezien de cake thuis een enorme hit was deel ik dit recept met jullie mee.
Beschrijving:
Wat heb je nodig
5 Eieren
200 Gram suiker
1 Vanille suiker
370 Gram bloem
1 Bakpoeder
1 Sinaasappel
100 Gram griekse yoghurt
160 Gram zonnebloemolie
Snufje zout
125 ml melk
3 Eetlepels abrikozenjam
2 Eetlepels oranjebloesemwater
Kokos
Bereidingswijze
Verwarm je oven voor op 180 graden.
Neem een ruime kom en breek hier de eieren in. Voeg de suiker en vanillesuiker er aan toe. Klop de eieren tot een lichtgeel mengsel. Je moet zeker een minuut of 8 door mixen.
Neem een ander schaaltje voeg hier de melk, zonnebloemolie en de griekse yoghurt aan toe. Mix dit ook samen met een garde. Voeg dit dan toe aan je eieren en meng het voorzichtig door met de garde.
Zeef de bakpoeder samen met de bloem boven je ei en melk, voeg het zout ook toe. Spatel dit langzaam door met de spatel. Doe dit niet te hard zo sla je de lucht eruit. Wanneer je dit hebt gedaan en je hebt geen klontjes bloem meer over rasp je de sinaasappel boven je cakebeslag en voeg je ook het sap van de sinaasappel toe. Meng het nogmaals samen met de spatel.
Vet je springvorm of tulband in met wat olie en bloem en giet het beslag er in. De cake kan gedurende 35 a 40 min in de oven op 180 graden.
Nadat de cake gaar is ( dit kun je checken door een sateprikker erin te steken en deze er schoon uit komt ). Laat je de cake eerst 15 min afkoelen. Haal de cake dan uit de vorm.
Verwarm dan de abrikozen jam met de oranjebloesemwater kort in de magnetron en smeer deze rijkelijk over de cake. Maak de cake af door er wat kokos over heen te strooien. Je kunt er ook voor kiezen sinaasappeljam te gebruiken.
https://sihamdaily.nl/wp-content/uploads/2024/11/Basis-vanille-cake-8932.jpg900600sihamdailyhttps://sihamdaily.nl/wp-content/uploads/2023/02/1-1.pngsihamdaily2024-11-21 20:39:142024-11-21 20:53:38Vanille basiscake: het beste recept voor beginners en gevorderden
https://sihamdaily.nl/wp-content/uploads/2024/11/pepernotentiramisu-9579.jpg900600sihamdailyhttps://sihamdaily.nl/wp-content/uploads/2023/02/1-1.pngsihamdaily2024-11-19 20:56:282024-11-20 21:16:42Kruidnoten tiramisu in glaasjes