Deze cake is zoo lekker!! Volgende dag is hij nog steeds lekker zacht en even smeuïg. Bij mij is het een favoriet! Heerlijk! Ik vind cakes met kwark over het algemeen erg lekker!
Normaal ben ik van de citroen smaken in cakes maar ook dit recept is een toppertje!
Lees de bereidingswijze hieronder.
[checklist-box title=”Beschrijving” extraTitle=”” extraUrl=””]
Wat heb je nodig
- 280 Gram Sinaasappelkwark
- 1 Sap van een Sinaasappel
- 1 Rasp van een sinaasappel
- 1 Bakpoeder
- 150 Gram suiker
- 2 Eieren
- 300 Gram bloem
- 180 Ml zonnebloemolie
- Handjevol gekonfijte sinaasappels
- Ongezouten roomboter om de bakvorm in te smeren
- 100 Gram witte chocolade
[/checklist-box]
[checklist-box title=”Bereidingswijze ” extraTitle=”” extraUrl=””]
Neem een ruime kom, voeg hier de suiker en olie aan toe. Meng dit goed samen met een garde.
Voeg 2 eieren toe, meng het goed met de garde en voeg hierna de kwark toe. Meng dit nogmaals goed met de garde.
Was de sinaasappel, dep hem droog en rasp de schil boven je beslag. Pers dan de sap uit de sinaasappel. Meng dit dan goed met een garde.
Zeef de bakpoeder met een zeef.
Zeef de bloem en meng het nogmaals heel goed met de garde. Er mogen geen klontjes meer zijn. Je hoeft dit beslag niet met de mixer te doen. Met de garde is het echt wel voldoende. Voeg de gekonfijte sinaasappels toe en meng dit samen.
Smeer hierna je bakvorm in met ongezouten roomboter en verwarm je oven voor op 180 graden.
Bestrooi je bakvorm licht met wat bloem en giet je beslag er in. Sla de bakvorm licht tegen je aanrecht blad zodat het beslag mooi verdeeld wordt.
De cake mag nadat de oven goed voorverwarmd is in de oven. De cake kan gedurende 45 min in de oven. Als je merkt dat de bovenkant te snel gaart doe er dan aluminiumfolie overheen. Zo brand de cake niet aan. Open de ovendeur niet voor de 30 min.
Zodra de cake gaar is haal je deze uit te oven om vervolgens goed af te koelen. Na 30 min ongeveer kun je de cake uit te bakvorm halen. Smelt de chocolade au bain marie. Giet dan de gesmolten chocolade over de cake heen en je kunt hem aansnijden om er vervolgens lekker van te genieten.
[/checklist-box]