Laatste tijd ben ik helemaal in de ban van het bakken van de bekende Amerikaanse koekjes. De chocolate chip koekjes. Lekker crunchy aan de buitenkant en chewy aan de binnenkant. Mij kun je er voor wakker maken. Naast het feit dat ze leuk om te bakken zijn is het ook niet vervelend om er van te smullen. Aangezien ik een mooie samenwerking heb met Vegaliano kreeg ik een orange spread in mijn pakket. Al snel kwam ik op het idee om er chocolate chip koekjes mee te maken. Bedoel waarom niet. Heerlijk een sinaasappel smaak. Zo gezegd zo gedaan. Hello gorgeous cookies!
Hieronder kun je het recept doornemen.
[checklist-box title=”Bereidingswijze ” extraTitle=”” extraUrl=””]
Wat heb je nodig
- 150 Gram lichtbruine Basterdsuiker
- 1 Ei Maat L
- 250 Gram bloem
- 2 Theelepels maizena
- 5 Gram bakingsoda
- 5 Gram bakpoeder
- 50 Gram kristalsuiker
- Sinaasappelsap van 1 sinaasappel
- Sinaasappel rasp van 1 Sinaasappel
- 170 Gram ongezouten roomboter
- Snufje zout
- 200 Gram witte chocolade druppels
- Orange Spread van Vegaliano
[/checklist-box]
[checklist-box title=”Bereidingswijze ” extraTitle=”” extraUrl=””]
Neem een ruime schaal en doe hier de bloem in, voeg de bakpoeder en bakingsoda toe gevolgd door de suiker.
Voeg de maizena toe meng het geheel samen.
Neem een andere schaal en breek hier het ei in. Weeg de roomboter af en voeg het toe bij het ei.
Rasp de sinaasappel en voeg de rasp en de sap toe aan de bloem mengsel.
Weeg de basterdsuiker af en voeg het bij de bloem. Meng het nogmaals samen. Klop het ei met de ongezouten roomboter met een mixer. Voeg dit dan toe aan je bloem. Kneed dit deeg samen tot een mooie bal deeg. Voeg hierna de chocolade druppels toe en meng het wederom samen.
Wikkel het deeg in vershoud folie en laat het gedurende 1 uur rusten in de koelkast. Na 1 uur haal je het deeg uit de koeling en verwijder je de folie.
Weeg kleine balletjes af van 25 gram en leg deze op een bekleedde bakplaat. Druk de koekjes niet plat. Rol ze tussen je handen en leg ze dan op de bakplaat. Druk er wel voorzichtig nog wat chocolade druppels op mocht je dit willen.
Verwarm ondertussen de oven voor op 170 graden. Zodra je klaar bent met rollen bak je de koekjes gedurende 12 min af in de oven. Zodra de koekjes mooi gaar zijn laat je deze eerst volledig afkoelen.
Smelt de orange spread in de magnetron. Doe het dan in een spuitzakje en spuit lijntjes over de koekjes heen.
Hierna kun je lang uit op de bank en genieten van deze heerlijke koekjes.
Geniet er van.
[/checklist-box]