
Bloemkool, het is niet de groente waar ik gek op ben maar als soep vind ik hem heerlijk. Graag wil ik dan mijn recept ook met jullie delen.
Beschrijving
Wat heb je nodig
1 Bloemkool
1 Zakje Indiase rode curry
1 Kipboullion blokje
1 Rode ui
1 Rode paprika
1,5 L water
400 ML kokosmelk
Bereidingswijze
Neem een soeppan, schil en was de ui. Snijd de ui in blokjes. Ontpit de paprika en was deze. Snijd de paprika ook in blokjes voeg beide toe aan de soeppan met een scheut milde olijfolie. Bak het geheel rustig op een laag vuurtje. Voeg na een minuut of 5 de curry toe meng alles samen. Snijd de bloemkool in roosjes en was deze. Doe de bloemkool in de pan en bak het even 2 minuten mee. Zet ondertussen de waterkoker aan met het water. Laat het water koken, voeg deze toe aan de pan zodra het water gekookt is. Meng alles samen met een spatel en voeg de boullion blokje toe. Laat het geheel gedurende 35 min koken of tot de bloemkool gaar is. Zodra de bloemkool gaar is kan je de pan van het vuur halen en het geheel pureren met een staafmixer. Zodra de soep gepureerd is zet je de pan kort terug op het vuur en voeg je de kokosmelk toe. Meng alle samen en laat het 5 minuten door koken.
De kikkererwten
Wat heb je nodig:
Halve theelepel kerrie
Halve theelepel knoflookpoeder
Halve theelepel kurkuma
Snufje zout
Halve theelepel gedroogde koriander
Halve theelepel gedroogde peterselie
Kikkerewten uit blik
Bereidingswijze
Lek de kikkererwten uit en was deze goed. Droog ze af met een keukenrol. Kruid ze dan met de bovenstaande kruiden en zout. De kikkererwten mogen nu gedurende 30 min in een voorverwarmde oven op 180 graden.
Haal ze na de 30 min eruit en serveer deze met de soep. Voeg een lepel van de kikkererwten toe aan de opdiende soep.
Geniet er van.