Pancakes kan je op allerlei manieren maken. Blue berry, vanilla, chocolate maar ook de red velvet pancakes is een optie. Ik zat een beetje op de blog te scrollen toen ik mijn pancakes tegen kwam en mijn red velvet taart. Even later bekeek in een snap van een collega, hier zag ik ook pancakes voorbij komen.

Dat was het ik ga de red velvet pancakes maken. Helemaal geinspireerd ben ik de keuken in gedoken en dit was het resultaat. Hieronder kun je het recept vinden om dit lekkere ontbijt zelf te kunnen maken.

Het recept:

Wat heb je nodig:

500 Gram bloem
500 ML melk
200 ML karnemelk
3 eiwitten
2 eigeel
170 gram ongezouten roomboter
1 bakpoeder
6 Eetlepels suiker
Progel rode kleurstof

Optioneel:
Creme fraiche

Bereidingswijze:

Zeef je droge ingrediënten behalve de suiker. Voeg deze er zo bij toe. Roer alles samen met een garde.
Smelt de roomboter en voeg dit toe aan de melk. Voeg ook het eigeel toe en meng het geheel samen.

Klop ondertussen de eiwitten. Meng nu de natte ingrediënten met de droge. Roer het goed door met de garde zodat er geen klontjes ontstaan. Voeg hierna ook de kleurstof toe voor een mooie rode kleur.

Als de eiwit goed is opgeklopt, helemaal stijf voeg je dit toe aan je beslag met een spatel. Begin nu alles voorzichtig te vouwen / mengen met een spatel. Doet dit niet te snel je slaat er anders lucht uit. Als alles is gemengd neem je een kleine koekenpan. Zet deze op middelmatig vuurtje. Laat hem opwarmen neem dan een volle pollepel beslag en doe dit in je koekenpan. Let op geen boter in de koekenpan gebruik daarom antibaklaag.

Doe de deksel op je koekenpan en laat het rustig gaar worden. Je zult zien aan de bovenkant van het beslag dat het droog wordt prik er met een saté prikker in als het droog uit komt is je pancake gaar. Ga zo door tot je beslag bijna op is.

 

Voor de topping meng je creme fraiche met poedersuiker, de combinatie is perfect voor de red velvet pancakes .

 

Serveer met een bakje thee en je kunt lekker genieten.

Liefs,
Siham