Melloui, elke Marokkaanse vind dit op zich best moeilijk te maken, met het recept en de bij behorende video moet dit vast en zeker goed komen.

Het recept

Wat heb je nodig 

1 Kilo meel

315 Gram extra fijne griesmeel 

30 gram zout 

750 ML lauw water 

Roomboter

Fijne griesmeel 

Bereidingswijze

Neem een deegmachine en doe de meel, extra fijne griesmeel en zout in de kom. Voeg hierbij in stapjes het lauwe water toe. Terwijl je het water toe voegt zet je ook de keukenmachine aan. 

Laat het deeg zeker gedurende 10 min goed doorkneden op de hoogste stand. Je zult merken dat het een mooi soepel elastisch deeg zal worden. Is dit bij jou niet het geval en is het erg nat doe er dan wat extra fijne griesmeel bij. Is het vrij hard en droog doe er dan wat meer water bij. 

Als het deeg 10 min heeft gekneed zet dan de kneedmachine uit en dek het deeg af. Laat het deeg 45 min rusten. 

Na het rusten vet je je handen in met olie en begin je het deeg nogmaals op tafel te kneden. Rol het deeg op en druk het weer uit elkaar. Je zult merken dat je op een gegeven moment luchtbelletjes hoort knappen. Je mag zeker 5 a 10 min doorkneden. Dit zodat je een fijnere structuur zult krijgen. 

Na het kneden en rekken van het deeg zoals de afbeeldingen dien je balletjes te maken. Zie hier de foto’s als voorbeeld. 

Heb je dit gedaan vet je aanrechtblad of tafel in met olie. Leg hier 1 balletje op bestrooi deze met de fijne griesmeel en leg het 2 balletje erop. Begin nu met het plat drukken van je balletjes. Je zorgt ervoor dat het een mooie grote ronde platte pannenkoek is. 

Zie filmpje als voorbeeld. 

Hierna ga je de pannenkoek vouwen. Je pakt de ene helft naar het midden dan de andere kant en je maakt er een vierkant pakketje van. 

Leg dan je pannenkoek weg dek deze af en ga door met de volgende. 

Als je klaar bent warm je een grote plaat op waar je de msemen op bakt. Neem een msemen druk deze weer plat. Een dikte van ongeveer 2 cm. Bak de msemen dan af in de pan. Besprenkel de pan met wat olie en doe dit ook boven de msemen terwijl deze aan het bakken is. 

Bak de msemen mooi gaar. Nadat je dat hebt gedaan sla je de msemen op het bord los zodat alle vellen mooi los komen. Doe dit met alle msemen. 

Zet hierna een theekan muntthee en geniet van de msemen. 

Liefs,

Siham