Een heerlijke taart voor je gasten neer zetten kan met deze lekkere aardbeien kwark taart.
Deze taart heb ik voor mijn collegas gemaakt. De meiden vonden hem heerlijk. Wel is hij machtig. Mocht je dit niet willen kan je beter kiezen tussen 1 van de andere taarten die op de blog staan.

 

Hieronder kun je het recept en de bereidingswijze lezen.

 

Beschrijving

Wat heb je nodig

500 Gram aardbeien kwark

500 Gram lange vingers

500 Gram aardbeien

250 ML ongeklopte slagroom

4 Gelatine blaadjes

70 Gram roomboter

 

Bereidingswijze

Neem een springvorm van 18 cm. Neem een blender en maal 250 Gram lange vingers fijn. Smelt de roomboter en voeg het toe aan de gemalen lange vingers. Meng het goed samen tot je een goede stevige bal kunt vormen.
Leg een laagje bakpapier op de bodem van je springvorm. Doe hier je gemalen koekjes in, druk het goed tegen de bodem met de bolle kant van een lepel. Doe de koekjes bodem voor 30 min in de koelkast.

Haal de koekjesbodem na 30 min uit de koelkast. Gebruik nu de overige koekjes en druk ze tegen de rand aan zodat je een mooie cirkel vormt zoals op de foto. Als je dit hebt gedaan pureer je eerst 250 Gram aardbeien. Was deze haal het kroontje er af en pureer ze met een staafmixer. Begin hierna aan de vulling. Klop de slagroom tot het stijf is. Stop wel op tijd zodat je slagroom niet gaat schiften.

Voeg de kwark toe aan de slagroom en meng dit samen met een spatel. Week de gelatine blaadjes gedurende 5 min. Neem dan een steelpannetje en doe hier 5 eetlepels gepureerde aardbeien in. Zet deze op een laag vuurtje en doe de gelatine erin. Laat de gelatine smelten. Als het is gesmolten voeg je het toe aan de kwark. Meng het wederom goed samen.

Haal je koekbodem weer uit de koeling en smeer een laagje aardbeien op. Doe hier voor een deel de kwark over heen. Leg nu een laagje lange vingers op de kwark smeer deze wederom in met de aardbeien puree en bouw de tiramisu verder op. Eindig met een laag kwark. De taart kan als je klaar bent de koeling in gedurende 4 uur. Het liefst laat je de taart een hele nacht staan. De volgende dag is de taart goed stijf. Decoreer met de over gebleven verse aardbeien. Doe er een lintje om heen en je taart is kaar om geserveerd te worden.

Geniet er van.