Mijn mama’s cake. Deze cake heeft ze regelmatig gemaakt. Ik kan mij alleen herinneren dat hij in die tijd alleen wat droger was. Ze weet niet meer precies wat ze er in deed waardoor het wat droger was. Deze variant van de cake is daarin tegen wel enorm lekker smeuig. Mijn bezoek heeft er van gesmuld! De griesmeel vla cake is hier een dikke hit.

Uiteraard wil ik meedelen hoe ik dit heb gemaakt.

Beschrijving

Wat heb je nodig

500 Gram griesmeel

1 L vanillevla

4 Eieren

200 Gram suiker

250 ML Koolzaadolie ( heb je dit niet in huis gebruik dan zonnebloemolie, de koolzaad olie zorgt ervoor dat hij wat smeuiger wordt )

1 Zakje bakpoeder

Optioneel

Poedersuiker

Kokos

Abrikozenjam

 

Bereidingswijze

Neem een kom doe hier de griesmeel in, de vla kan er bij zo ook de eieren. Voeg de bakpoeder en suiker toe. Hierna kan de olie erbij. Je kunt nu het beslag mixen. Mix gedurende 8 min door op de hoogste stand. Verwarm de oven voor op 180 graden.

Nadat het beslag klaar is met mixen kun je een bakvorm invetten. Vet de bakvorm in met olie en bestrooi deze met griesmeel zodat de cake niet aan de vorm blijft plakken. Ik heb een nordic ware bakvorm gebruikt.
Doe het beslag dan in de bakvorm en laat het deeg gedurende 50 garen in de oven.

Zodra de cake gaar is laat je de cake eerst 20 min koelen alvorens je deze uit de bakvorm stort.
De cake mag nu de koeling in, het liefst laat je de cake een nachtje staan.

Nadat je de cake de volgende dag uit de koeling haalt kun je ervoor kiezen om poedersuiker boven de cake te zeven of zoals ik heb gedaan besmeren met abrikozenjam en bestrooien met kokos. Wil je de cake insmeren met de jam verwarm de jam dan eerst een minuut in de magnetron zodat deze vloeibaar wordt en makkelijker uit te smeren is.

 

Geniet er van.