De griesmeel vla cake was hier al een grote hit thuis. Nu heb ik de marmer versie gemaakt. Ook deze is goed in de smaak gevallen.

Uiteraard wil ik meedelen hoe ik dit heb gemaakt.

Beschrijving

Wat heb je nodig

500 Gram griesmeel

1 L vanillevla

4 Eieren

200 Gram suiker

250 ML Koolzaadolie ( heb je dit niet in huis gebruik dan zonnebloemolie, de koolzaad olie zorgt ervoor dat hij wat smeuiger wordt )

70 Gram Cacao

1 Zakje bakpoeder

Optioneel

Poedersuiker

Kokos

Abrikozenjam

 

Bereidingswijze

Neem een kom doe hier de griesmeel in, de vla kan er bij zo ook de eieren. Voeg de bakpoeder en suiker toe. Hierna kan de olie erbij. Je kunt nu het beslag mixen. Mix gedurende 8 min door op de hoogste stand. Verwarm de oven voor op 180 graden. Halveer het beslag, de eerste helft zet je aan de kant en de 2e helft voeg je de cacao aan toe. Meng het goed door elkaar met een garde.

Nadat het beslag klaar is  kun je een bakvorm invetten. Vet de bakvorm in met olie en bestrooi deze met griesmeel zodat de cake niet aan de vorm blijft plakken. Ik heb een rechthoekige PME bakvorm gebruikt.
Doe eerst de witte beslag in de vorm en giet dan de chocolade beslag dan in de bakvorm. Doe de cake in voorverwarmde oven op 180 en laat het deeg gedurende  60 min garen in de oven.

Zodra de cake gaar is laat je de cake eerst 20 min koelen alvorens je deze uit de bakvorm stort.
De cake mag nu de koeling in, het liefst laat je de cake een nachtje staan.

Nadat je de cake de volgende dag uit de koeling haalt kun je ervoor kiezen om poedersuiker boven de cake te zeven of zoals ik heb gedaan besmeren met abrikozenjam en bestrooien met kokos. Wil je de cake insmeren met de jam verwarm de jam dan eerst een minuut in de magnetron zodat deze vloeibaar wordt en makkelijker uit te smeren is. Hierna snijd je de cake in smalle blokken.

Geniet er van.