Kokos cakes zijn altijd goed hier thuis. Alleen vind ik de kokos cakes al snel vrij droog. Dit keer heb ik een iets nattere kokoscake gemaakt. Waarvan ik 100 procent weet dat hij de volgende dag nog steeds heerlijk is.

De cake is lekker fluffy en zeker het aanraden om hem te bakken als je op bezoek gaat. Doe dit wel op tijd aangezien de cake 4 uur in de koeling dient te koelen.

Hieronder lees je het volledige recept.

Beschrijving

Wat heb je nodig

6 Eiwitten ( maat M )
6 Eigeel ( Maat M )
300 Gram poedersuiker
180 ML Kokos of gewone volle melk
350 Gram bloem
1 Zakje bakpoeder ( 16 gram )
397 Gecondenseerde melk
180 ML Kokos melk ( voor de topping )
250 ML volle melk
Rechthoekige bakblik
Geraspte kokos

Bereidingswijze

Scheid het eiwit van het eigeel en klop de eiwit in een vetvrije schaal op. Voeg tijdens het kloppen langzaam de poedersuiker toe. Klop de eiwitten geheel stijf. Nadat je de eiwitten stijf hebt geklopt voeg je langzaam het eigeel toe. Blijven kloppen gedurende 4 min.

Hierna neem je een zeef en voeg je 175 gram bloem toe aan je beslag. Meng dit met een garde. Warm de kokosmelk op en voeg deze toe aan je beslag. Zeef de bakpoeder en voeg dit toe aan je beslag. Meng het geheel met een garde. Zeef nu de rest van de bloem en meng het nogmaals met de garde. Giet ook de rest van de kokosmelk erbij. Meng het geheel goed samen met een spatel.

Verwarm de oven voor op 180 Graden.

Neem een rechthoekige bakblik. Liefst 30 cm. Vet deze in, en bekleed deze met bakpapier. Giet hier het beslag in.

Zodra de oven is voorverwarmd kan de de cake in de oven gedurende 40 min. Na 35 min kun je in de cake prikken om te kijken of deze gaar is.

Als de cake gaar is kun je deze uit de oven halen en gedurende 15 min even afkoelen.

Maak je topping

Voeg de kokosmelk en gecondenseerde melk samen in een schaaltje en meng dit met een garde.

Prik gaatjes in je cake. Dit mogen er wel veel zijn. Snijd de cake aan de zijkanten voorzichtig los. Giet dan de topping boven je cake. Doe dit wel geleidelijk zodat de cake het zich allemaal in zich kan opnemen. * je hoeft niet perse alles te gebruiken. Kan wat minder van het mengsel erover heen gieten.

Als je klaar bent strooi je de geraspte kokos over heen en kan de cake gedurende 4 uur in de koeling.

Na deze 4 uur kun je de cake aansnijden en lekker er van genieten.