Mijn doel was de ah choco coco cake te maken. Helaas ben ik er niet helemaal tevreden over. Toch is de cake eerlijk waar heeeeerlijk. Alleen niet zoals ik hem wilde. Alsnog wil ik deze heerlijkheid ook met jullie delen. Hieronder het recept.

 

Beschrijving

Wat heb je nodig

260 Gram Bloem

300 Gram suiker

75 Gram Cacao

240 ML volle yoghurt

240 ML kokend water

100 Gram kokos

1 Zakje vanille suiker

1 Zakje bakpoeder

Snufje zout

2 Eieren

240 ML olie

 

Topping

Honing

Kokos

 

Bereidingswijze

Neem een schaal doe hier de bloem, suiker, vanillesuiker, zout bakpoeder, yoghurt, olie, en kokend water in. Mix dit geheel goed samen. Hierna haal je 200 ML van het beslag eruit en doe je dit in een andere kom. Voeg de cacao aan je resterende beslag en mix het wederom goed samen gedurende 5 min. Voeg de kokos toe aan je 200 ML beslag. Meng dit goed samen met een spatel. Zodra de chocolade beslag klaar is met mixen zet je de oven aan en verwarm je deze voor op 180 graden. Neem nu een rechthoekige bakvorm. Ik heb die van PME 28 cm. Smeer deze in met wat roomboter en bekleed deze met een bakpapier. Voeg hier de chocolade beslag in. Hierboven giet je de kokos beslag. Je kunt er met een stokje overheen gaan voor het marmer effect. De cake kan hierna gedurende 50 min de oven in.

De cake is gaar wanneer je er een stokje in steekt en deze er schoon uit komt. Is dit niet te geval en je cake brandt zo wat aan, doe hier dan een folie op en doe de stand van de oven wat lager. Laat de cake rustig verder garen.

Is de cake gaar haal deze dan uit de oven en laat de cake gedurende 30 min afkoelen. Hierna kun je de cake uitstorten. Besmeer de cake met honing. De honing dien je au bain marie te smelten voordat je de cake insmeert. Heb je dit gedaan? Bestrooi dan de cake met kokos.

Geniet er van.