
Lonka caramelblokjes met zeezout… een lekkere en makkelijke cake.. Een cake die je binnen No time op tafel hebt staan. Lekker voor elk gelegenheid…
Volledige recept en extra bereidingswijze staat hieronder vermeld.
#Lonka #Caramel #Cake #Food #Loveforfood #Delicous #Sihamlkc
Beschrijving:
Wat heb je nodig:
1 pak Koopmans cakemeel
4 eieren
170 gram ongezouten roomboter
100 gram lonka zeezout
50 ML melk
Topping
Bebogeen
70 gram lonka zeezout
Bereidingswijze
Voeg alle ingrediënten in een kom behalve de caramelblokjes. Mix alles samen gedurende 5 min, dit kan in de keukenmachine anders met een hand mixer.
Terwijl het geheel aan het mixen is vet dan je tulband in met ongezouten roomboter en bestuif hem met meel. Snijd de blokjes caramel in kleine stukjes.
Na 5 min stop je met mixen en voeg je de lonka stukjes toe aan je beslag. Meng alles goed samen met een spatel.
Doe je beslag dan in de tulband en doe en cake in een voorverwarmde oven gedurende 40 min op 180 graden.
Je cake is gaar wanneer je een saté prikker in je cake stopt en hij komt er schoon uit.
Nadat de cake gaar is laat deze dan zeker 30 min afkoelen.
Smelt de bebogeen ondertussen au bain Marie en snijd de overige caramel blokjes in kleine stukjes.
Draai hierna de cake op en stort deze uit op een bord. Giet bebogeen over je cake en strooi er wat caramel blokjes over.
Je cake is nu klaar en je kunt het opdienen.
Geniet er van.
Liefs,
Siham