De Marokkaanse donuts, sfenj is lekker luchtig. Enige nadeel is wel dat ze meestal maar 1 dag lekker zijn. Wel kun je ze de volgende dag in de oven stoppen om ze even wat op te warmen.

Hieronder mijn sfenj recept.

 

Beschrijving

Wat heb je nodig

700 Gram bloem

10 Gram zout

1 Zakje gist

1 Bakpoeder

30 Gram suiker

1 Vanillesuiker

600 ML lauwarm water

Zonnebloem olie om in te bakken

Bereidingswijze

Neem een ruime schaal en doe hier de bloem in, het zout, de vanillesuiker en bakpoeder in. Doe de zout aan de linkerkant en de gist aan de andere kant voeg hier de suiker aan toe. Voeg het lauw warme water toe. Begin met het kneden van het deeg. Kneed je het deeg met de deeg deegmachine kneed het deeg dan gedurende 15 min. Als je klaar bent met kneden, vet een andere kom in wat olie en doe hier het deeg in. Dek het deeg af met huishoudfolie en laat het gedurende 1 uur rusten.

Nadat je deeg heeft gerezen kun je beginnen met het maken van balletjes. Ik heb er 20 balletjes uit gehaald. Laat de balletje wederom rijzen. Leg de balletjes op een besmeerde werkblad met olie. Nadat je de balletjes weer hebt laten rusten en zijn gaan rijzen kun je een grote koekenpan pakken en deze vullen met olie. Zet deze op een middelmatig vuurtje. Vet je handen in met olie en maak een gat in je balletje zodat je een vorm krijgt van een donut. Dit kun je gewoon met je vingers doen. Leg de sfenj dan in de hete olie en bak het aan beide kanten mooi roodbruin gaar.

Laat de sfenj hierna uitlekken in schaal bedekt met keukenpapier zodat deze de olie kan opvangen.

Geniet er van.