Prep Time: 20 min Cook Time: 15 min Total Time: 1 hr
De bladeren aan de bomen beginnen weer erg mooi te kleuren, oranje, rood, geel, bruin en hier en daar nog wat groen. Naast de zomer is de herfst toch wel 1 van mijn favoriete seizoenen. Heerlijke baksels met appels, pompoen en zo veel meer.
Tijdens deze periode vind ik het fijn om gewoon lekker makkelijk te koken. Aangezien ik niet al te lang kan staan staat de stoel naast mij en proberen we samen iets lekkers op tafel te zetten.
Afgelopen weekend heb ik deze shoarma burritos gemaakt. Lekker snel en makkelijk.
Beschrijving
Wat heb je nodig
250 Gram shoarma
1 Theelepel shoarma kruiden
Olijfolie
1 Courgette
1 Rode paprika
100 Gram doperwtjes
400 Gram Blik chillibonen
125 Gram maïskorrels
1 Theelepel komijn
1 Theelepel paprikapoeder
1 Theelepel cayenne peper
1 Theelepel zwarte peper
1 Theelepel knoflookpoeder
1 Theelepel droge oregano
Halve Theelepel zout
Geraspte kaas
Komkommer
1 Tomaat
Rucola
Bereidingswijze
Was de courgette en snijd deze in smalle plakjes. Ontpit de paprika en snijd deze in iet wat grotere blokjes. Smeer deze in met wat olijfolie en leg ze even op de gril. Nadat ze gaar zijn kun je ze van de gril halen.
Kruid de shoarma met een Theelepel shoarma kruiden. Meng het goed samen. Laat het even staan.
Schil en was de ui en snijd deze in kleine blokjes.
Neem een ruime koekenpan en doe hier een scheut olijfolie in. Zet de pan op een middelmatig vuurtje voeg als eerst het uitje toe. Begin deze langzaam te bakken, zodra ze ui glazig ziet voeg je hier de shoarma aan toe en bak deze langzaam af.
Nadat de shoarma bijna gaar is voeg je de gegrilde groenten en doperwten toe, zo ook de kruiden en het zout. Meng alles goed samen. Hierna kunnen de chilli bonen en de mais toegevoegd worden. Laat alles nog een minuut of 5 op een middelmatig vuurtje staan. Let er wel op dat je regelmatig met een spatel er door heen gaat.
Nadat alles goed gaar is kun je de wraps vullen.
Vul de wraps met de shoarma en groenten en strooi er wat geraspte kaas over heen. Rol de burritos op en doe ze in een ovenschaal. Strooi er nogmaals geraspte kaas over. De burritos kunnen nog een minuut of 10 in de oven op 160 graden.
Dit bovenstaande heb ik niet gedaan, ik vind het lekker om de burritos te vullen en er wat salade bij te doen, komkommer, tomaat en rucola. Lekker oprollen en van genieten.
Geniet er van
https://sihamdaily.nl/wp-content/uploads/2023/09/udon-1152.jpg960640sihamdailyhttps://sihamdaily.nl/wp-content/uploads/2023/02/1-1.pngsihamdaily2023-09-19 12:51:282023-09-19 13:11:01Noodles met gewokte groenten
https://sihamdaily.nl/wp-content/uploads/2023/06/IMG_1898.jpg960640sihamdailyhttps://sihamdaily.nl/wp-content/uploads/2023/02/1-1.pngsihamdaily2023-06-09 11:52:542023-06-29 12:15:48Naanbrood met kip