De Egyptische charmilla. Het is een heerlijk makkelijk bijgerecht. Een gerecht met niet al te veel ingrediënten en die binnen een mum van tijd op tafel staat. Shakshuka kun je ook als lunch eten. Heerlijk. Hieronder lees je het recept van de shakshuka.
[checklist-box title=”Beschrijving ” extraTitle=”” extraUrl=””]
Wat heb je nodig
- 2 Uien
- 2 Rode paprika
- 1 Theelepel tomatenpuree
- Olijfolie
- 400 Gram tomatenblokjes met basilicum
- 1 Theelepel knoflookpoeder
- 1 Theelepel paprikapoeder
- 1 Theelepel zout
- Halve Theelepel zwarte peper
- 5 Eieren
- Bosje verse peterselie
- Feta ( optioneel )
[/checklist-box]
[checklist-box title=”Bereidingswijze ” extraTitle=”” extraUrl=””]
Schil de uien, was deze en snijd de uien in blokjes. Neem een koekenpan en doe hier een laagje olijfolie in. Zet de koekenpan op een middelhoog vuurtje.
Voeg de uien er aan toe en bak het gedurende 2 minuten. Ontpit de paprika en snijd deze in kleine blokjes. Voeg het dan ook toe aan de koekenpan. Bak het 5 minuten samen. Voeg hierna een volle theelepel tomatenpuree toe. Meng het samen. Voeg hierna meteen de tomatenblokjes toe. Meng het goed samen.
Voeg de paprikapoeder, het zout, de zwarte peper en knoflookpoeder toe. Meng het samen en laat het een minuut of 5 doorbakken. Breek hierna de eieren boven je tomaten en doe de deksel op de pan. Zodra de eieren gaar zijn haal je de pan meteen van het fornuis.
Was een bosje peterselie en snijd deze zeer fijn. Strooi wat peterselie boven je gerecht en kruimel de feta kaas. Je kunt nu gaan genieten van dit heerlijke gerecht.
Eet smakelijk!
[/checklist-box]