Voorbereiding: 10 min Baktijd: 60 min Rusttijd: 4 uur Totale Tijd: 5 uur 15 min
De San Sebastián cheesecake ook wel bekend als, Basque burnt cheesecake. Een heerlijke Spaanse klassieker uit het Baskische San Sebastián. Deze heerlijke bekende cheesecake staat bekend om zijn donker gekarameliseerde bovenkant en romige binnenkant. Met enkele ingrediënten bak jij de lekkerste cheesecake die je eens geprobeerd moet hebben.
SAN SEBASTIAN CHEESECAKE
San Sebastián cheesecake
De San Sebastián cheesecake, ook bekend als de “Basque burnt cheesecake,” vindt zijn oorsprong in San Sebastián, een stad aan de noordkust van Spanje. Deze cheesecake staat bekend om zijn uiterlijk en smaak, wat het onderscheidt van traditionele cheesecakes.
Wat deze cheesecake zo bijzonder maakt, is de makkelijke bereidingswijze en de textuur. In tegenstelling tot gladde en perfecte traditionele cheesecakes, heeft de San Sebastián cheesecake een doorbakken en gekarameliseerde buitenkant. Deze korst ontstaat door de hoge baktemperatuur, waardoor suiker aan de randen karameliseert en een diepe smaak en kleur ontwikkelt, terwijl de binnenkant romig blijft.
Makkelijk recept
Het recept werd populair gemaakt door La Viña, een bekend restaurant in San Sebastián. De eenvoudige ingrediënten – roomkaas, suiker, eieren, room en een snufje bloem – maken het makkelijk voor een ieder die een heerlijke maar makkelijke cheesecake willen bakken.
Conclusie
De cheesecake heeft niet veel tekst nodig, ik denk dat je hem gewoon moet gaan proberen dan weet je meteen waar ik het over heb. De cheesecake wordt veel gegeten met een goede laag Nutella, echter ben ik niet zo van het hele zoete en kies ik liever voor wat poedersuiker en rood fruit. Natuurlijk is de keuze aan jou wat je als topping gebruikt.
Ik sluit dan ook af met duik lekker de keuken in en probeer deze heerlijke San Sebastián cheesecake eens zelf uit.
San Sebastián cheesecake
5 van 1 stem
Een heerlijk romig en makkelijk recept van de San Sebastián cheesecake, een heerlijk recept die je zeker uitgeprobeerd moet hebben.
800gramPhiladelphia roomkaasof een andere roomkaas naar keuze
200gramfijne kristalsuiker
4grote eierenmaat L
200mlslagroom
1theelepelvanille-extract
20grambloem
poedersuiker
rood fruit
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius (boven- en onderwarmte). Vet een ronde bakvorm van 20 cm diameter goed in met boter en bekleed de bodem met bakpapier.
Mix in een ruime kom de roomkaas en suiker tot een glad mengsel. Voeg de eieren één voor één toe, mix goed na elke toevoeging.
Voeg de slagroom toe en meng tot alles goed gecombineerd is. Voeg de vanille-extract toe voor extra smaak.
Zeef de bloem boven het mengsel en vouw dit voorzichtig erdoorheen tot alles goed gemengd is. Let op dat je niet te veel mixt om luchtbellen te voorkomen.
Giet het mengsel in de voorbereide bakvorm met bakpapier en strijk de bovenkant glad met een spatel.
Bak de cheesecake in het midden van de voorverwarmde oven gedurende 60 minuten, of tot de bovenkant diep goudbruin en stevig is, maar het midden nog een beetje wiebelig lijkt.
Haal de cheesecake uit de oven en laat volledig afkoelen in de bakvorm op een rooster. Zet vervolgens minimaal 4 uur, maar bij voorkeur een nacht, in de koelkast om volledig op te stijven.
Serveer de San Sebastián cheesecake op kamertemperatuur of gekoeld. Garneer eventueel met poedersuiker of vers fruit naar keuze.
Geniet van je heerlijke San Sebastián cheesecake!
Trefwoord burnt cheesecake, cheesecake, san sebastian cheesecake
Going to try this!
Really do!
X