Deze heerlijke mini gebakjes, zijn lekker en enorm simpel. Je hebt weinig ingrediënten nodig en het staat echt binnen een mum van tijd op tafel.
De gebakjes heb ik vandaag gedecoreerd met paaseitjes, natuurlijk kun je ze ook met fruit, Oreo of wat dan ook decoreren. Alles is lekker! Uit dit recept heb ik 16 gebakjes gemaakt.
Hieronder beschrijf ik hoe ik deze gebakjes heb gemaakt.
Beschrijving
Wat heb je nodig
4 Bladerdeegvellen ( de kleine vierkanten uit het vriesvak )
1 pak banketbakkersroom van dr oetker
Paaseitjes ( of fruit )
400 ML melk
Stevige spuitzak
Spuitmondje 2 D of 1 M beide van wilton
Bereidingswijze
Haal de bladerdeeg uit het vriesvak. Wacht niet tot ze ontdooit zijn want dan is het moeilijk snijden. Snijd je bladerdeeg in 4 vakjes. Doe dit met alle bladerdeeg.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg ze er dan ook meteen op. Verwarm de oven voor op 170 graden.
Neem een ruime kom en doe hier je poeder van de banketbakkersroom in. Voeg hier 400 ml melk aan toe. Op de verpakking staat water, ik doe altijd melk. Meng het stijf met een garde en leg het gedurende 10 min in de koelkast.
Doe de bladerdeeg in de oven gedurende 15 min. Zodra het bladerdeeg gaar is, haal je deze uit de oven en laat ze heel goed afkoelen.
Zodra ze afgekoeld zijn haal je de banketbakkersroom uit de koelkast en vul je een spuitzak met een spuitmondje met de room.
Snijd aan de zijkant van je bladerdeeg een smalle opening en spuit wat room in je bladerdeeg. Vul deze allemaal, hierna spuit je een toefje op de bovenkant en decoreer naar keuze.
Super snel, en makkelijk!
Geniet er van.