Vandaag is het dan 9 mei. Moederdag in Nederland. Voor mij persoonlijk is het elke dag wel moederdag. Het liefst wil ik mijn moeder elke dag verwennen, verwennen met van alles. Haar geven wat ze het liefste wil. Mijn moeder is de mooiste sterkte meest geweldige vrouw die ik ken. In mijn ogen kan niemand tegen haar op.
Mijn moeder die 5 kinderen heeft en 1 heeft moeten loslaten. Die voorleeft in haar hart. Mijn moeder die mijn ogen zo veel kan en doet. Moge Allah mijn moeder alles geven wat haar hartje begeert. Ameen
Voor vandaag deel ik dit heerlijke red velvet mouse heart recept. Een heerlijke mouse taart gevuld met red velvet cake.
Mocht je deze willen maken dan zeg ik doen!
Lees hieronder snel het recept door.
[checklist-box title=”Beschrijving ” extraTitle=”” extraUrl=””]
Wat heb je nodig
- 250 gram Bakmix red velvet brand new cake
- 50 ml olie
- 2 eieren
- 100 ml water
- 400 ML ongeklopte slagroom
- 1 zakje klopfix
- 1 volle eetlepel suiker
- 300 gram framboos aardbeien jam
- 4 gelatine blaadjes
- Rode cacao boter spray
- Silikomart siliconen bakvorm hart
[/checklist-box]
[checklist-box title=”Bereidingswijze ” extraTitle=”” extraUrl=””]
Bereid als eerst de red velvet voor.
Voeg de eieren, olie, en water aan de bakmix. Mix dit luchtig door.
Neem nu een bakplaat van de oven en bekleed deze met bakpapier. Verwarm de oven voor op 150 graden.
Giet de red velvet op je bakplaat en smeer deze goed uit over de bakplaat.
Bak de red velvet gedurende 10 a 15 minuten af.
Laat hem goed afkoelen als je het uit de oven haalt.
Begin dan aan de mousse.
Klop de slagroom lobbig, voeg de klopfix er aan toe.
Zodra de slagroom wat dikker wordt stop je met kloppen.
Doe de gelatine blaadjes in een bakje water en laat deze gedurende 2 a 3 minuten weken.
Doe de jam in een pannetje en zet deze op een laag vuurtje. Zodra de gelatine blaadjes slap zijn lek je deze goed uit en voeg je dit toe aan de jam. Laat alles goed samensmelten. Ga er dan met een staafmixer doorheen om het te pureren. Laat de jam een minuut afkoelen en voeg het dan toe aan de slagroom. Meng het voorzichtig met een spatel samen.
Giet de helft van het beslag dan in de siliconen vorm. Snijd een hart uit met de hartvorm die bij de siliconen vorm hoort en druk deze in de mouse. Giet er nu weer wat mousse overheen om vervolgens nog een laag red velvet boven te drukken en de vorm af te sluiten.
Doe het taartje in de vriezer gedurende 5 uur.
Zodra de taart goed is uitgehard spray er je er de rode cacao boter overheen voor de gewenste kleur.
[/checklist-box]


