Pinterest staat er vol mee, die heerlijke grote dikke koekjes… van de chocolate chips tot red velvet en sprinkles. Ik vind het geweldig! Ik heb het vaker geprobeerd maar lukte maar gewoon niet. Key is de koekjes goed laten koelen en niet te lang af te bakken. Zo blijven de koekjes zacht en groot!
Ik ben er dol op. Mocht je thuis deze heerlijke red velvet cookies willen maken lees dan het recept door.
[checklist-box title=”Beschrijving ” extraTitle=”” extraUrl=””]
Wat heb je nodig
- 225 gram ongezouten roomboteR
- 200 gram basterdsuiker
- 2 eieren
- Rode kleurstof
- 13 gram vanille pasta
- 340 gram bloem
- 75 gram caca4 gram bakpoeder
- 2 gram bakingsoda
- 150 gram bakvaste witte chocolade
[/checklist-box]
[checklist-box title=”Bereidingswijze ” extraTitle=”” extraUrl=””]
Voeg de bloem in een schaal en die hier de cacao, bakpoeder en bakingsoda bij. Voeg de lichtbruine basterdsuiker toe en de eieren. De ongezouten roomboter dient op kamer temperatuur te zijn en kan samen met de vanillepasta ook meteen toegevoegd worden.
Kneed het deeg gedurende 3 minuten dit kan met de hand of met de keukenmachine.
Voeg de kleurstof toe, ik heb 1,5 tl in gedaan om het wat intenser rood te krijgen. Voeg na het kneden de chocolade toe en mix dit nogmaals samen.
Bekleed de bakplaat met bakpapier en vorm balletjes van 80 gram van het deeg.
Leg de balletjes op je bakplaat. Duw nog wat extra chocolade in de balletjes en koel het deeg gedurende 2 uur in de koelkast.
Bak de koekjes af in een voorverwarmde oven op 170 graden gedurende 13 minuten.
Nadat de koekjes gaar zijn moet je ze eerst goed laten afkoelen voor je deze van de bakplaat haalt.
Geniet er van.
[/checklist-box]


