Wat een enorme benaming, maar het is gewoon echt kipfilet die lekker uit elkaar is getrokken. Althans gewoon met de mixer hoor en lekker veel kaas. Dit in een wrap en dan onder de grill…
Heerlijk, waarom niet onderdeel zijn van de iftar? Ik heb heb nog wat soep over dus ik ben klaar voor vanavond!
De geur die vandaag in mijn keuken hing, heerlijk! Watertanden. Ik heb er enorm veel zin in. Mochten jullie dit ook willen maken? Het recept staat hier onder vermeld.
Beschrijving
Wat heb je nodig
400 Gram kipfilet
50 Gram Geraspte Mozzarella
50 Gram Geraspte jong belegen kaas
1 Groene paprika
1 Gele paprika
200 Gram tomatenblokjes in basilicum
1 Theelepel zout
1 Theelepel kurkuma
1 Theelepel komijn
1 Theelepel paprikapoeder
1 Theelepel knoflookpoeder
1 Theelepel kipkruiden
125 Gram crème fraiche
50 Gram ongezouten roomboter
1 Ui
Cheddar Kaas
Medium Wraps
Bereidingswijze
Neem een ruime koekenpan en doe hier de ongezouten roomboter in. Zet de koekenpan op een middelmatig vuurtje. Snijd de kipfilet in niet al te kleine maar ook niet te grote stukken.
Bak de kipfilet gedurende 2 minuten. Schil de ui, was deze en snijd deze in kleine blokjes. Voeg hem dan toe aan de kipfilet. Ontpit de paprika’s en snijd ze in kleine blokjes. Voeg ze dan ook toe aan de kipfilet.
Zodra je merkt dat de kipfilet gaar is haal je deze uit de koekenpan. Voeg de bovenstaande kruiden en het zout toe, zo ook de crème fraiche en de tomatenblokjes. Meng alles goed samen. Voeg ook beide kaassoorten toe. Meng het geheel goed door elkaar.
Trek de kip uit elkaar dmv van de handmixer te gebruiken. Zet de mixer aan en ga door de kipfilet, je zult merken dat de kipfilet uit elkaar wordt getrokken en er allemaal sliertjes kipfilet ontstaat.
Zodra je dit hebt gedaan mag de kipfilet de koekenpan weer in en meng je alles samen. Je zult een dik samenhangend geheel hebben. Haal de koekenpan dan van het vuur.
Voor je verder gaat laat je je vulling eerst even goed afkoelen.
Neem een wrap leg hier 1 plakje chesterkaas op, doe er dan een schep vulling op en vouw je pakketje dicht. Leg je pakketjes in een grill of in en tosti apparaat zodat de kaas nog even kan smelten.
Ben je klaar? Dien dan de pakketjes op met een lekker soepje!
Geniet er van!