Pizza kan je net als pasta op allerlei manieren maken. Voor ons stond er pizza et gerookte zalm op tafel.
Uit 1 deeg heb ik meerdere soorten pizza gehaald. Cause why not!
Hierbij het recept van de pizza gerookte zalm.
Beschrijving
Wat heb je nodig
250 Gram bloem
150 ML lauw water
0,5 theelepel suiker
0,5 Theelepel zout
2 Teentjes knoflook
20 ML olijfolie
200 Gram philadelphia basilicum
300 Gram gerookte zalm
100 Gram rucola
100 Gram gesneden champignons
Groene Olijven
Bereidingswijze
Neem een beker en doe hier de gist, suiker en lauw warme water in. Roer het samen door elkaar en laat het even staan. Neem een ruime bak en doe hier de bloem, zout en olijfolie in. Pel de knoflook en pers deze door en knoflook pers. Voeg het toe aan de bloem. Meng alles samen en voeg dan het water met gist toe. Kneed het deeg gedurende 20 min met de hand en 10 min met de deegmachine. Nadat je het deeg hebt gekneed laat je deze 30 min rusten. Het deeg dient te rijzen. Nadat het deeg is gerezen bestuif je je dienblad met bloem en verdeel je het deeg in 2 ballen. Leg de ballen op het aanrecht en laat ze nogmaals 15 min rijzen. Hierna kun je met een deegroller het deeg uitrollen. Rol het deeg uit tot een dikte van 1 a 2 cm. Doe het deeg meteen op een bakpapiertje voor je het uitrolt dat gaat makkelijker ipv het van het aanrecht te moeten tillen. Druk hierna met een vork in je deeg voor gaatjes. Zo rijst het deeg niet te veel tijdens het bakken in de oven.
Smeer het deeg nu in met de philadelphia, beleg de pizza met de champignons, olijven en de gerookte zalm. Bak de pizza gedurende 25 min af op 180 graden in de oven. Nadat de Pizza gaar is doe je er wat gewassen rucola er boven en je kunt genieten van de pizza.

