Prep Time: 20 min Cook Time: 15 min Total Time: 1 hr
De bladeren aan de bomen beginnen weer erg mooi te kleuren, oranje, rood, geel, bruin en hier en daar nog wat groen. Naast de zomer is de herfst toch wel 1 van mijn favoriete seizoenen. Heerlijke baksels met appels, pompoen en zo veel meer.
Pasta Bolognaise is gewoonweg lekkerder als je zelf de saus maakt.
Zo probeer ik dus steeds minder pakjes en potten te gebruiken om zo zelf de sausjes te maken. Zo kreeg ik laatst dit recept voor mijn neus geschoven.
De pasta bolognaise, hier en daar een aanpassing aangegeven en het recept is perfect geworden.
Hieronder kun je lezen hoe ik dit heb gemaakt.
Beschrijving
Wat heb je nodig
250 Gram rudergehakt
2 Theelepels Italiaanse kruiden
1 Theelepel gehaktkruiden van Versteghen
1 Theelepel zwarte peper
1 Theelepel chilli vlokken
2 Theelepels zout
Olijfolie
20 ML honing
1 Courgette
2 Wortelen
1 Ui
2 Rode paprika’s
2 Groenten boullion blokjes
200 ML Kookroom
400 Gram tomatenblokjes met ui en knoflook ( te koop bij jumbo )
400 Gram tomatenblokjes bassilicum en oregano
Geraspte kaas
Spaghetti
Bereidingswijze
Kruid het gehakt met 1 theelepel zout, 1 theelepel Italiaanse kruiden en 1 theelepel gehaktkruiden. Voeg wat olijfolie toe aan het gehakt, niet meer dan 2 eetlepels. Meng het geheel samen en vorm balletjes van het gehakt.
Neem een ruime koekenpan en doe hier een scheut olijfolie in Schil de ui en voeg deze toe aan de koekenpan. Zet de pan een middelmatig vuurtje en bak de uien kort. Niet langer dan 1 minuut, rasp ondertussen de schil van de wortelen en snijd deze in kleine blokjes. Voeg de wortelen toe. Ontpit de paprika’s en was deze en snijd ze ook in kleine blokjes. Ook de paprika kan toegevoegd worden aan de pan. Als laatst was je de courgette en snijd je deze ook in blokjes. Ook de courgette kan meegebakken worden. Voeg hierna de gehaktballen toe en bak deze rustig mee.
Pureer de tomatenblokjes nogmaals met een staafmixer voeg het dan toe aan de pan. Hierna kan er 1 theelepel Italiaanse kruiden, 1 theelepel peper en 1 tl zout toegevoegd worden. Zo ook de 2 groenten bouillon blokjes. Eindig met de chilli vlokken. Meng het geheel samen en voeg hierna de honing en de kookroom toe. Laat het geheel nog een minuut of 10 langzaam koken.
Neem een ruime pan en voeg hier water aan toe. Zodra het water kookt voeg je de spaghetti toe. De spaghetti heeft een minuut of 10 nodig om gaar te zijn.
Zodra de spaghetti gaar is lek je deze uit. Dien hierna het bord op me spaghetti en doe hier de saus over heen. Strooi wat geraspte kaas over je gerecht en je kunt genieten.
https://sihamdaily.nl/wp-content/uploads/2025/01/pistachebrullee-10133.jpg900600sihamdailyhttps://sihamdaily.nl/wp-content/uploads/2023/02/1-1.pngsihamdaily2025-01-15 20:27:242025-01-15 20:27:25Crème Brûlée met pistache