Geef mij maar alle dagen pesto in mijn pasta.
Vers gemaakte pesto is favoriet. Makkelijkst is gewoon uit de supermarkt verse pesto te kopen.
Dit doe ik dan ook geregeld. Ik ben er dol op, ik kan pasta pesto wel naast mijn favoriete lijstje van lekker eten toevoegen. Op de blog heb ik het recept staan met gehaktballetjes. Dit keer heb ik het simpel gehouden door het met kipfilet te maken, wat overigens ook enorm lekker is.
Mocht je hier ook eens zin in hebben hieronder lees je het recept door.
[checklist-box title=”Beschrijving” extraTitle=”” extraUrl=””]
Wat heb je nodig:
- 300 Gram spaghetti
- 150 Gram verse pesto basilicum
- 150 Gram kruiden roomkaas met knoflook
- 1 Groenten bouillon
- 250 Gram kipfilet
- 1 Ui
- 1 Rode paprika
- 200 Gram champignons
- Parmezaanse kaas
[/checklist-box]
[checklist-box title=”Bereidingswijze ” extraTitle=”” extraUrl=””]
Neem een ruime koekenpan en voeg hier een scheut olijfolie aan toe. Schil de ui en snijd deze in blokjes. Bak het ui kort aan en voeg de kipfilet in stukjes toe. Bak de ui samen met de kipfilet.
Ontpit de paprika, was deze en snijd de paprika in stukjes. Was de champignons en snijd deze in plakjes. Voeg de paprika en champignons toe aan de koekenpan. Bak gedurende 3 minuten.
Voeg de kookroom, pesto en groenten bouillon toe. Meng dit samen. Zet een ruime pan water op, zodra het water kookt voeg je wat zonnebloem olie en snufje zout toe. Doe de spaghetti in de pan en kook de spaghetti gaar.
Zodra de spaghetti gaar is gekookt lek je deze uit en voeg je het toe aan de saus. Serveer het gerecht met Parmezaanse kaas.
Geniet er van
[/checklist-box]