Laatst liep in de jumbo en zag de paratha in de vriesvak naast de filodeeg. Paratha doet mij heel erg denken aan msemen, maar dan vele malen makkelijker.
Enige wat je hoeft te doen is het af te bakken in een koekenpan. Makkelijker krijg je het niet. Toen ik deze zag besloot ik ze dus ook mee te nemen.
Eigenlijk wist ik niet zo goed wat ik er mee wilde maken, afbakken en eten vond in iets te saai. Dus besloot ik deze te vullen met shoarma.
Dit was een goede keus! De gevulde parathas waren heerlijk! Hieronder kun je lezen hoe ik dit heb gedaan.
Beschrijving
Wat heb je nodig
1 Pak Paratha
1 Rode ui
1 Rode paprika
1 Groene paprika
1 Prei
300 Gram shoarma
Geraspte kaas
1 Theelepel shoarma kruiden
Halve theelepel zout
1 Theelepel paprikapoeder
1 Theelepel zwarte peper
1 Theelepel knoflookpoeder
Geraspte Kaas
Ongezoute Roomboter
Bereidingswijze
Schil de ui en snijd deze in kleine blokjes. Ontpit de paprika’s en snijd deze ook in kleine blokjes. De prei dien je te wassen en in reepjes te snijden.
Neem een ruime koekenpan en doe hier een klont ongezoute roomboter in. Zet de pan op een middelmatig vuurtje en doe de ui erin. Fruit de ui kort en voeg de shoarma toe, hierna de paprika. Bak het nogmaals even en dan mag ook de prei erbij. Bak het een minuut en voeg de bovenstaande kruiden toe. Nadat de groenten en de shoarma gaar zijn Lek je het uit.
In een andere koekenpan bak je de parathas af volgens de verpakking. Zodra je klaar bent en de shoarma met groenten heb je goed uitgelekt begin je met vullen.
Vul de paratha en strooi eerst wat geraspte kaas erover heen en vouw hem dan dicht.
Dit gerecht is heerlijk met een glas munt thee.
Geniet er van.



