Ken je die, die lekkere dikke koekjes.
Waar ja na een halve koek wel vol zit maar rustig een hele dag van kunt genieten. De NYC chocolate chip cookies van Levain Bakery, de bekende bakkerij die deze koeken verkoopt. Pinterest staat er vol mee. Naast dat ze zo lekker zijn is het ook een plaatje om te zien.
Ik heb dit koekje een aantal weken geleden ook gemaakt en het is heerlijk. Een tip als je hiermee aan de slag gaat, laat de koekjes goed koelen in de koelkast voor je deze afbakt.
Lees snel verder voor dit recept.
[checklist-box title=”Beschrijving ” extraTitle=”” extraUrl=””]
Wat heb je nodig
- 170 Gram bloem
- 22 Gram maizena
- 3 Gram bakingsoda
- 113 Gram ongezouten roomboter
- 75 Gram kristalsuiker
- 75 Gram lichtbruine basterdsuiker
- Snufje zout
- 1 Ei
- 13 Gram vanille pasta
- 250 Gram Chocolade druppels
[/checklist-box]
[checklist-box title=”Bereidingswijze ” extraTitle=”” extraUrl=””]
Neem een ruime kom en voeg hier de bloem, maizena, snufje zout en bakingsoda toe. Meng dit samen met een garde.
Haal de ongezouten roomboter koud uit de koeling en snijd deze in blokjes om het vervolgens in een andere kom toe te voegen.
Bij de boter mag het ei, lichtbruine basterdsuiker en de kristalsuiker. Ook de vanille pasta mag er bij. Mix dit met een mixer samen.
Voeg stap voor stap de bloem toe. Hierna mogen de chocolade druppels toegevoegd worden. Mix het deeg door tot het 1 geheel is.
Als alle ingrediënten mooi opgenomen zijn stop je met mixen. Bekleed een bakplaat met bakpapier en draai balletjes van 100 gram.
Leg de balletjes op je bakplaat. Laat voldoende ruimte tussen de deegballetjes.
Het deeg moet goed koelen dus de bakplaat mag gedurende 4 uur de koeling in.
Nadat de tijd is verstreken verwarm je de oven voor op 180 graden. Bak de koekjes meteen af gedurende 12 a 13 minuten.
Zodra de koekjes gaar zijn laat je deze eerst heel goed afkoelen voor je deze van de bakplaat afhaalt. Ze zullen nog wat zacht zijn. Met het koelen worden ze harder.
Eenmaal afgekoeld kun je er van gaan genieten.
[/checklist-box]