Tijdens een cheatday wil je gewoon wel wat lekkers maar zonder al te veel spijt te hebben van hetgeen wat je hebt gegeten. Mijn cheatdag heb ik zo slecht benut, een bagel een stuk taart en toen kreeg ik mijn avond eten niet op. Ik had zin in Japans. Een gerecht waar ik de groenten moest wokken. Al snel kwam ik uit op dit gerecht. Na 4 happen zat ik al prop vol en wat vond ik dat verschrikkelijk. Ik had mijn stukje taart tot na het avondeten moeten laten zodat ik van mijn eten kon genieten.
Dit gerecht ga ik tijdens mijn volgende cheatday wederom maken en gewoon niets geks eten daarvoor cause its way to good! Hieronder kun je lezen hoe je deze maakt.
Beschrijving
Wat heb je nodig
250 Gram zilvervliesrijst noodles
250 Gram kipfilet
1 Zakje Japanse teriyaki saus
40 ML Ketjap manis
200 Gram Asperge broccoli
400 Gram Thaise wokgroenten
1 Groentenbouillon
Sesamzaadjes
Olijfolie
Bereidingswijze
Neem een ruime wokpan en voeg hier wat olijfolie aan toe. Snijd de kipfilet in reepjes en voeg dit toe aan de wokpan. Zet de wokpan op het vuur en bak de kipfilet. Voeg dan de groenten toe en wok het kort gaar met de kipfilet. Kruimel de groentenboullion en voeg het toe aan de groenten. Roer alles goed samen. Voeg hierna de teriyaki saus toe en de ketjap. Meng ales nogmaals samen en zet het vuur op de laagste stand.
Zet een ruime pan water op het vuur, laat het water koken en doe hier vervolgens rijstnoodles in. Kook de noodles in 5 min gaar. Zodra de noodles gaar zijn laat je deze uitlekken en schep je op. Doe je saus boven je noodles en serveer met sesamzaadjes.
Geniet van dit snelle en overheerlijke gerecht.