Prep Time: 20 min Cook Time: 15 min Total Time: 1 hr
De bladeren aan de bomen beginnen weer erg mooi te kleuren, oranje, rood, geel, bruin en hier en daar nog wat groen. Naast de zomer is de herfst toch wel 1 van mijn favoriete seizoenen. Heerlijke baksels met appels, pompoen en zo veel meer.
Nasi maken zonder zakjes is zo veel lekkerder! Bij ons thuis is dit dan ook echt favoriet. Hij zegt altijd weet je niet wat je moet maken? Ga dan altijd voor rijst. Dan zit je hoe dan ook altijd goed. Zijn favoriete rijstgerecht is chilli con carne maar ook hier maak ik hem gelukkig mee. Ik maak het liefst tijdens een cheatday! Zo kan ik ook lekker meegenieten.
Nu de Ramadan voorbij is gaan we terug naar de gewone gerechten en deel ik vandaag dit Nasi gerecht met jullie mee.
Beschrijving
Wat heb je nodig:
400 Gram Chinese wokgroenten
1 Theelepel Laos
1 Theelepel gemberpoeder
1 Theelepel Kurkuma
20 ML Ketjap manis
250 Gram kipfilet
300 Gram basmati rijst
Optioneel 3 Eieren
Bereidingswijze
Was de rijst vooraf je het gaat koken.
Neem een pannetje en doe hier de gewassen rijst in. Voeg het dubbele hoeveelheid aan water toe aan de rijst. Kook de rijst in 10 min gaar.
Neem een ruime wokpan, voeg wat olijfolie toe aan de pan. Snijd de kipfilet in kleine blokjes en voeg het toe aan de wokpan. Zet de pan op een middelmatig vuurtje. Bak de kipfilet langzaam gaar. Voeg hierna de groenten toe. Bak deze 3 min mee. Nadat je dit hebt gedaan voeg je de bovenstaande kruiden en ketjap toe. Meng alles goed samen, zet het vuur of de stand van de gasplaat lager.
Zodra de rijst gaar is voeg je deze ook toe aan de groenten met kipfilet.Meng alles goed samen. Laat het geheel nog een minuut of 2 op een laag vuurtje doorbakken.
Je gerecht is nu klaar je kunt er voor kiezen om er een eitje door te klutsen en mee te bakken. Dit hoeft niet!
https://sihamdaily.nl/wp-content/uploads/2024/10/pastapompoen-9056.jpg900600sihamdailyhttps://sihamdaily.nl/wp-content/uploads/2023/02/1-1.pngsihamdaily2024-10-27 14:54:402024-10-27 15:11:11Makkelijke pompoen pasta