Prep Time: 20 min Cook Time: 15 min Total Time: 1 hr
De bladeren aan de bomen beginnen weer erg mooi te kleuren, oranje, rood, geel, bruin en hier en daar nog wat groen. Naast de zomer is de herfst toch wel 1 van mijn favoriete seizoenen. Heerlijke baksels met appels, pompoen en zo veel meer.
Tijdens een heerlijke zomeravond is het lekker om een goed gevulde salade te eten… Zelf nachos maken en lekkere groenten erbij en je hebt een heerlijke salade!
Dit heb ik een week of 2 geleden gemaakt en had het nog niet op de blog geplaatst. Hieronder kun je het recept doornemen
Beschrijving
Wat heb je nodig
8 kleine tortilla vellen
2 Theelepels pure olijfolie
1 theelepel paprika poeder
1 theelepel Mexicaanse kruiden
Halve theelepel zout
1 Blikje Mais
1 Komkommer
200 Gram Cherrietomaatjes
200 Gram Edamame bonen
Groene paprika
Avocado
Tijgergarnalen
3 Knoflookteentjes
30 Gram roomboter
1 citroen
Bereidingswijze
Snijd de tortilla vellen in kleine driehoekjes. Dit doe je met alle vellen, doe ze dan in een kom en voeg de Mexicaanse kruiden, paprikapoeder, het zout en de olijfolie toe.
Meng het geheel goed samen. Leg een vel bakpapier op een bakplaat en doe de tortilla chips op 150 graden gedurende 10 min in de oven ( tot ze mooi uitgehard zijn )
Neem een koekenpan en doe hier de roomboter in. Schil de knoflook, pers deze uit. Verwijder de darmkanaal van de garnalen en was deze. Voeg een snufje zout toe aan de garnalen samen met de geperste knoflookteentjes. Bak de garnalen in de koekenpan gaar.
Kook de edamame bonen in 10 min gaar in een pannetje kokend water. Lek deze uit zodra ze gaar zijn. Lek de boontjes uit.
Snijd de rode bieten ( 1 bolletje ) in kleine blokjes. Snijd de komkommer ook in blokjes. Halveer de cherrie tomaatjes. Schil de avocado en snijd deze in reepjes.
Neem een salade schaal en voeg de cherrietomaatjes, komkommer, de boontjes en de rode bieten toe. Mocht je een blik mais hebben lek deze uit en voeg het toe aan de schaal. Hierna voeg je ook de avocado toe.
Ondertussen zijn de garnalen afgekoeld en kun je deze met de boter toevoegen aan de salade. Voeg een snufje zout toe en meng het geheel goed samen. Pers de citroen uit en meng het door je sla.
Voeg nu willekeurig de nachos toe aan je salade. Je hebt nu een heerlijke frisse Nacho salade.
Geniet er van.
https://sihamdaily.nl/wp-content/uploads/2024/09/Pumpkinpie_-8426.jpg900600sihamdailyhttps://sihamdaily.nl/wp-content/uploads/2023/02/1-1.pngsihamdaily2024-09-26 15:25:542024-09-26 15:25:54Pumpkin pie