Ik had afgelopen weekend zo een zin in pizza, ik had zin in pizza maar dan wilde ik gewoon een naanbrood bodem… like why not? Een laagje naanbrood, flink wat kaas, laagje naanbrood en dan de rest van de topping voor de pizza… this is the best pizza ever… Deze pizza is oprecht een must try! Ik beloof je deze versie van een pizza zal je niet teleurstellen. Heb je nog geen inspiratie wat je dit weekend moet maken dan is dit je go to recipe.
Serveer met een frisse salade en het avond eten is klaar!
Wil je dit maken? Lees dan snel het recept door!
[checklist-box title=”Beschrijving ” extraTitle=”” extraUrl=””]
Wat heb je nodig
Naanbrood
- 125 ml warm water
- 4 Gram suiker
- 8 Gram gist
- 280 Gram bloem
- 120 Gram Griekse yoghurt
- 2 Teentjes knoflook
- 1 Eetlepel olijfolie
- 3 Gram zout
- 50 Gram ongezouten roomboter
Pizza topping
- 250 Gram kipfilet
- 1 Theelepel zwarte peper
- 1 Theelepel zout
- 1 Theelepel sambal
- 40 Gram zoet zure chilisaus
- Geraspte kaas
- Mozzarella
- 20 Gram tomaten puree
- 100 Gram tomatenblokjes met basilicum
- Groene olijven
- Ongezouten roomboter
[/checklist-box]
[checklist-box title=”Bereidingswijze ” extraTitle=”” extraUrl=””]
Begin als eerst met je naanbrood.
Neem een schaaltje en doe hier de suiker in, voeg de gist er aan toe samen met het warme water. Zet het schaaltje aan de kant en laat het 15 min rusten.
Neem een andere schaal en doe hier de bloem in. Voeg het zout toe en meng het samen. Schil de knoflook en rasp deze.
Voeg de olijfolie toe samen met de Griekse yoghurt. Na 15 min voeg je ook het gist water toe. Je merkt dat je water is gaan schuimen. Rasp de knoflook en voeg deze toe. Kneed het deeg goed samen gedurende 10 min. Kneed het deeg goed door en vorm er dan een mooie bal van. Vet een andere schaal in met wat zonnebloem olie en leg het deeg erin. Dek de schaal af met vershoudfolie. Laat het deeg gedurende 1 uur rijzen. Het liefst op een warme donkere plek. Zoals in de oven bijvoorbeeld
Snijd de kipfilet in smalle reepjes en kruid deze met de bovenstaande kruiden, voeg de sambal en chilisaus toe. Meng het samen en dek de kipfilet af.
Na 1 uur is je deeg mooi gerezen, druk nu de lucht eruit. Vorm 8 balletjes van het deeg.
Bestuif je werkblad met wat bloem en rol het deeg uit tot een cm of 1. Neem een zware koekenpan en zet deze op het vuur.
Vet de koekenpan in met een laagje olijfolie en bak de naan hier in af. Je merkt dat het deeg mooi bol wordt wanneer hij bakt. Je bakt het net als een pannenkoek aan beide kanten. Wanneer je het brood hebt gebakken smelt je de ongezouten roomboter en smeer je al het Naanbrood in met de ongezouten roomboter.
Bak de kipfilet in een koekenpan met wat olijfolie gaar.
Meng de tomatenblokjes samen met tomatenpuree en zet dit even aan de kant.
Neem een naanbrood en strooi er een goede laag geraspte kaas op. Doe een 2e naanbrood op je eerste en smeer deze in met de tomatenmengsel.
Doe wat kipfilet op je pizza. Schil de ui en was deze, snijd de ui in smalle reepjes en beleg de pizza met de ui. Garneer de pizza met de olijven en eindig met een laagje geraspte kaas en mozzarella.
Doe de pizza nog gedurende 10 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden. Dit zodat de kaas even kan smelten.
Pizza klaar? Geniet er van!
[/checklist-box]



