Kaas, geef mij een blok 48+ kaas en ik weer er wel raad mee. Van mij mag kaas overal aan toegevoegd worden, lekker een dikke laag wat bij hitte lekker smelt. Voor het ontbijt of je lunch is kaas ook gewoon lekker met harcha.
Mijn ouders vinden het absurd, harcha hoort met boter of olijfolie. Bij mij thuis mag alles, ik doe het lekker met kaas. Dit recept is de harcha dan ook lekker gevuld met haha Kaas! Lees hieronder het recept rustig door en probeer het eens uit het is oprecht lekker.
[checklist-box title=”Beschrijving ” extraTitle=”” extraUrl=””]
- 400 Gram fijne griesmeel
- 170 ml lauw warm water
- 130 Ml zonnebloemolie
- 8 Gram zout
- 1 Bakpoeder
- Geraspte kaas ( smeltkaas 48 + )
[/checklist-box]
[checklist-box title=”Bereidingswijze ” extraTitle=”” extraUrl=””]
Voeg de fijne griesmeel samen met de bakpoeder, zout en olie toe in een schaal. Meng dit samen met een spatel en voeg beetje bij beetje het water toe.
Maak er een mooie samenhangende bal deeg van en laat het gedurende 30 min afgedekt rusten. Nadat je dit hebt gedaan bestrooi je je werkblad met fijne griesmeel.
Rol het deeg uit tot een dikte van 2 cm en druk er rondjes uit met een glas. Voeg er de gewenste hoeveelheid kaas aan toe en druk de harcha dicht. Doe dat met alle harcha. Zet een zware koekenpan op een laag tot middelhoog vuurtje, leg de harcha er op en bak ze aan beide kanten mooi gaar.
Kook ondertussen wat eitjes gaar en zet er Marokkaanse munt thee bij. Heerlijke combinatie.
Geniet er van.
[/checklist-box]