De Marokkaanse keuken bevat voldoende keuze voor ontbijt, lunch of gewoon als tussendoortje. Als je in Marokko bent zijn er altijd wel kraampjes die Harcha verkopen. Ik vind het heerlijk om als lunch te eten. Warme Harcha met ongezoute roomboter en honing, heerlijk met een glas Marokkaanse munt thee zonder 2 kilo suiker want dat is mij te zoet.
Afgelopen weekend heb ik Harcha gemaakt maar dan de mini variant. Het recept is in principe het zelfde als de grote je maakt er alleen kleintjes van. Staat ook leuk op tafel mocht je bezoek hebben.
Hieronder kun je het recept doornemen.
[checklist-box title=”Beschrijving ” extraTitle=”” extraUrl=””]
Wat heb je nodig
- 400 Gram fijne griesmeel
- 160 Ml lauw warm water
- 130 Ml zonnebloemolie
- 5 Gram zout
- Ongezoute roomboter of olijfolie ter garnering
[checklist-box]
[checklist-box title=”Bereidingswijze ” extraTitle=”” extraUrl=””]
Neem een ruime schaal en voeg hier de griesmeel aan toe. Voeg als eerst de zonnebloemolie en zout toe. Meng dit samen met een spatel, hierna mag de lauwwarme water toegevoegd worden.
Nadat je het water hebt toegevoegd meng je het geheel goed samen en kneed je het tot een mooie bal, laat de bal een minuut of 10 staan zodat de griesmeel alles mooi in zich kan opnemen.
Strooi hierna wat griesmeel op je werkblad.
Rol het deeg uit, druk het plat of rol het voorzichtig uit met een deegroller. Het deeg mag tussen de 1,5 en 2 cm dik zijn. Druk hierna met een ronde vorm voorzichtig mini Harcha uit. Zet je koekenpan op een laag vuurtje en bestrooi deze ook met griesmeel.
Zodra je mini Harcha eruit hebt gedrukt vorm je de resterende deeg weer tot een bal, rol het wederom uit en ga je verder om mini Harcha uit te steken. Leg de Harcha op een middelmatig vuurtje in je koekenpan en bak ze mooi gaar aan beide kanten. Je hebt voor beide kanten een minuut of 4 a 5 nodig. Check ze wel tussendoor door ze om te draaien.
Nadat je ze allemaal hebt gebakken kun je er voor kiezen ze te serveren met ongezouten roomboter of olijf olie. Bij ons zijn ze favoriet met een beetje honing er bij en een gekookt ei.
Geniet van deze heerlijke Harcha
[/checklist-box]


