Mbesses oftewel Griesmeelkoekjes gedept in honing. Ik kan mij heel goed herinneren dat mijn lieve oma Allah y rahma deze maakte. Mijn oom en wij thuis zijn er dol op. Ik vroeg mijn mama deze vaak te maken. Nu ik op bezoek ging bij mijn ouders besloot ik deze te maken voor ze.
Hieronder de beschrijving hoe je deze kan maken.
Beschrijving
Wat heb je nodig
500 Gram fijne griesmeel
Snufje zout
36 Gram suiker
100 ml olie
125 gram gesmolten roomboter
400 ML lauw water
Bereidingswijze.
Neem een schaal en doe hier de griesmeel in. Voeg het zout, olie en de suiker toe.
Smelt de boter in de magnetron en voeg het toe aan de griesmeel. Voeg het water beetje bij beetje toe en kneed het goed samen tot een mooie bal. Het kan zijn dat je meer of minder water nodig hebt.
Verwarm de honing au bain marie. En laat deze op een laag vuurtje
Maak je werkblad schoon en strooi wat griesmeel op het aanrecht. druk je bal hier op blad tot een groot rondje. Het moet rond 3 cm dik zijn. Neem een grote koekenpan, en doe hier zonnebloemolie olie. Laat deze goed heet worden. Snijd de mbesses in ruitjes en bak deze aan beide kanten goudbruin. Lek de koekjes uit en doe deze meteen in de honinng.
Laat deze even in de honing, haal ze er uit en leg ze op een bord.
Heerlijk met een kopje thee
Geniet er van.
Liefs,
Siham
