Marokkaanse rijstsalade
We hebben allemaal die kostbare herinneringen aan de tijd dat we als Marokkaanse familie bezoek ontvingen of op bezoek gingen. Een van de meest voorkomende lekkernijen die op tafel verscheen, naast die smaakvolle gerechten, was de geliefde rijstsalade. Een eenvoudige, maar verrukkelijke traktatie die onze smaakpapillen altijd verwende.
Nu moet ik eerlijk bekennen, ik maak deze salade niet zo vaak. Als ik bezoek over de vloer krijg, wil ik graag indruk maken met mijn improvisatievaardigheden in de keuken. Maar laatst, in een moment van pure inspiratie, besloot ik om deze klassieker gewoon thuis te maken. Gewoon voor mijn man en mijzelf, samen met een heerlijk soepje en wat versgebakken kruidenboterbrood.
Met de Ramadan voor de deur, beginnen we te denken aan gerechten die ons energiek houden gedurende de dag, zonder ons te verzwaren. Persoonlijk ben ik geen fan van die loomheid na een zware maaltijd. Geef mij maar liever een verfrissende groentesoep en een gerecht dat licht en voedzaam is.
Hieronder deel ik graag mijn geheim recept voor de rijstsalade, precies zoals ik het van mijn moeder heb geleerd. Het is meer dan alleen een recept; het is een ode aan onze familietradities en de warmte van thuis. Laat het smaken en geniet van de reis door nostalgie die dit gerecht met zich meebrengt.
Marokkaanse rijstsalade
Een heerlijke simpele rijst salade die je bij elk gelegenheid wel kunt maken.
Voorbereidingstijd 20 minuten min
Bereidingstijd 15 minuten min
Totale tijd 35 minuten min
Gang Bijgerecht
Keuken Marokkaans
Porties 6
calorieën 200 kcal
- 200 gram rijst
- 3 eieren hard gekookt in blokjes gesneden
- 200 gram zoetzure augurken in blokjes gesneden
- 120 gram zoete maiskorrels
- 320 Gram tonijn in olijfolie
- 100 gram zaanse knoflookmayonaise
- Zout en peper naar smaak
Breng een pan met water aan de kook. Voeg de rijst toe zodra het water begint te bubbelen. Kook de rijst in 8-10 minuten gaar, af en toe roerend. Voeg indien nodig extra heet water toe als de rijst nog niet gaar is maar weinig water heeft.
Kook ondertussen de eieren in een aparte pan met water.
Snijd de augurken in kleine blokjes.
Laat de rijst en de eieren na het koken even afkoelen. Roer de rijst af en toe om.
Voeg de uitgelekte maiskorrels en de gesneden augurken toe aan de rijst.
Snijd de gekookte eieren in kleine blokjes en voeg ze toe aan de rijst.
Voeg de tonijn uit blik toe, inclusief de olijfolie.
Meng alles goed door elkaar en voeg mayonaise, zout en peper toe naar smaak. Roer nogmaals goed door.
Serveer de rijstsalade met een lekkere soep naar keuze.
Geniet van deze eenvoudige en smaakvolle salade als een heerlijke maaltijd!
Trefwoord marokkaanse salade, rijstsalade, salade
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!