Om de 3 a 4 dagen koopt hij altijd weer vers fruit. Dit keer kocht hij frambozen en mango’s. Heerlijk, ik ben dol op beide fruitsoorten.
Aangezien ik een toetje wilde maken kwam de mango goed uit. Ook had ik hem gevraagd om biscuitjes te halen met kokos en suiker erop. He did! 3 uurtjes later waren mijn toetjes een feit.
Ik heb besloten om no bake cheesecakes te maken in kleine glaasjes. Je hebt ook echt voldoende aan een klein toetje, ik vind cheesecakes persoonlijk vrij machtig.
Hieronder kun je het recept lezen.
Beschrijving
Wat heb je nodig
200 Gram monchou
250 Ml ongeklopte slagroom
1 Klopfix
75 Gram witte chocolade
1 Mango
30 Gram kokos
150 Gram Verkade nizza kokos koekjes
50 Gram ongezoute roomboter
Bereidingswijze
Laat eerst de monchou op kamertemperatuur komen. De slagroom moet je meteen gebruiken als het uit de koelkast komt.
Zodra de monchou op kamertemperatuur is begin je met kloppen van de monchou met een mixer, zodra je deze goed hebt gemixt voeg je de slagroom en de klopfix toe. Klop het samen tot het stijf is. Zodra de slagroom is opgeklopt stop je ook met mixen anders gaat het schiften.
Smelt de chocolade au bain marie. Laat het even afkoelen, en voeg het dan toe aan de monchou slagroom mengsel. Meng het voorzichtig met een spatel.
Schil de mango en snijd 3 kwart van de mango in stukken om deze vervolgens te pureren. Voeg de mango puree aan de monchou en spatel het wederom goed maar voorzichtig door.
Maal de koekjes fijn en smelt de roomboter, voeg de roomboter toe aan de koekjes en meng het samen.
Snijd de rest van de mango in kleine blokjes.
Pak je glaasjes erbij en voeg eerst een laagje koekjes aan de glaasjes toe. Druk het een beetje plat, nu mag je als eerst een laagje monchou in het glas doen, hierna doe je weer een laagje koekjes en een laagje mango en weer een laagje monchou, als laatst weer een laagje mango blokjes.
Dit doe je met alle glaasjes. De toetjes mogen nu gedurende 3 a 4 uur opstijven in de koelkast.
Hierna kun je lekker genieten van de toetjes.