Het is zaterdagochtend 10:00 om precies te zijn, het weer is niet helemaal wat ik graag zou willen.
Het regent, mijn plannen die ik voor vandaag had kunnen van tafel geveegd worden.
Om mijn dag een beetje beter te maken duik ik dan zo toch weer even de keuken in om deze wafels te maken.
Deze wafels zijn lekker, knapperig aan de buitenkant en fluffy aan de binnenkant. Precies zoals wij ze lekker vinden.
Mocht je ook lekker de keuken in willen duiken voor wafels dan moet je dit recept proberen, het is de moeite waard.
Lees hieronder het recept rustig door.
[checklist-box title=”Beschrijving ” extraTitle=”” extraUrl=””]
Voor 6 wafels
- 130 gram bloem ( Koro )
- 1/2 Zakje bakpoeder
- 30 Gram suiker
- Snufje zout
- 1 Eigeel
- 1 Eiwit
- 50 Ml zonnebloemolie
- 230 Ml volle melk
- 7 Gram vanille bourbon ( Koro )
- 1/2 Theelepel speculaas kruiden ( Koro )
[/checklist-box]
[checklist-box title=”Bereidingswijze ” extraTitle=”” extraUrl=””]
Neem een ruime kom en doe hier de bloem, suiker, bakpoeder, zout en speculaas kruiden in. Meng dit samen met een garde.
Scheid het eigeel van het eiwit en voeg het eigeel toe aan de bloem. Voeg de olie, melk en vanille bourbon ook toe.
Meng alles goed samen met een garde. Klop de eiwit stijf met een mixer. De eiwit dient compleet stijf te zijn, wanneer je de kom om draait er ook niets uitglijd.
Voeg de eiwit toe aan je beslag en vouw dit langzaam met een spatel. Doe dit wel voorzichtig anders vouw je alle lucht er uit. Zodra de eiwit is op genomen stop je met vouwen.
Verwarm je wafelijzer en vet deze in met bakspray. Giet er wat van je beslag in en bak de wafels mooi af.
De wafels hebben een minuut of 4 nodig bij mij. Elke wafelijzer verschilt dus let er op dat je ze niet aanbrand.
Zijn de wafels gaar? Garneer dan met gewenst fruit.
Geniet er van.
[/checklist-box]


