Wafels met een iets gezonde twist, niet helemaal omdat het toch suiker bevat. Uiteraard kun je de suiker ook vervangen met een andere zoete stof, bv stevia. Laatst zag ik dat Uit de keuken van Fatima pompoen pannenkoeken had gemaakt. Onwijs leuk om groenten in iets lekkers te verstoppen. Hier kwam dan het idee uit om het eens te proberen met wafels. Lekker is het zeker, en er zit een goede portie pompoen in de wafels verstopt.
Deze pompoen wafels zijn lekker luchtig en zeker een aanrader om ze eens een keer te maken.
Mocht je dit eens willen maken dan raad ik je aan het recept eens door te nemen en deze gewoon te maken. Cause they are good.
[checklist-box title=”Beschrijving ” extraTitle=”” extraUrl=””]
Wat heb je nodig
- 180 Gram bloem
- 2 Eieren maat S
- 8 Gram bakpoeder
- 3 Gram bakingsoda
- Kwart theelepel gemberpoeder
- Halve theelepel Kaneel
- Kwart theelepel nootmuskaat
- 250 Ml melk
- 200 Gram pompoen
- 60 Gram ongezouten roomboter gesmolten
- 50 Gram lichtbruine basterdsuiker
[/checklist-box]
[checklist-box title=”Bereidingswijze ” extraTitle=”” extraUrl=””]
Weeg en schil de pompoen, was deze en kook de pompoen gaar in een pannetje.
Zodra de pompoen gaar is lek je deze uit en pureer je de pompoen volledig met een staafmixer.
Zeef de bloem in een kom, voeg de suiker, bakpoeder, baking soda, kaneel, nootmuskaat, gemberpoeder en suiker toe. Meng dit met een garde.
Neem een andere kom en voeg hier de melk, eieren en melk aan toe. Smelt de ongezouten roomboter voeg dit toe en meng dit ook met een garde.
Voeg de natte ingrediënten toe aan de droge ingrediënten en meng dit met een garde. Meng dit tot het klont vrij is. Je kunt er ook voor kiezen om het te mixen met een mixer.
Zodra je klaar bent met mixen zet je de wafelijzer aan, spray deze in met bakspray en voeg hier een ijslepel beslag aan toe. Bak de wafels gaar.
Zodra alle wafels gaar zijn voeg je er vers fruit aan toe om bij de wafels te eten. Ik heb gekozen voor bramen.
Geniet er van.
[/checklist-box]