Het was weer eens tijd om gezellig te bakken bij mijn zusje thuis, en deze keer had ik een bijzondere assistente aan mijn zijde: mijn schattige kleine veel te lieve nichtje Eline! Samen trokken we onze mouwen op en gingen we aan de slag met het maken van heerlijke Mkhanfer.
Met een glimlach op haar gezicht , mocht mijn liefste helpen bij elk stapje van het proces. Van het mengen van de ingrediënten tot het vormen van de Mkhanfer.
Mkhanfer is zo’n veelzijdig gerecht dat je op zoveel verschillende manieren kunt maken. Van hartige varianten gevuld met tonijn en groenten, tot zoete versies met honing en amandelen, er zijn eindeloze mogelijkheden om te experimenteren en te genieten van deze heerlijke pannenkoek.
Dit heerlijke gerecht is perfect voor elk moment van de dag. Mijn zusje en ik vonden het echt verrukkelijk en we zijn van plan om nog veel meer varianten uit te proberen. Want laten we eerlijk zijn, wie kan er nou nee zeggen tegen zo’n smakelijke traktatie?
Tips voor het maken van Mkhanfer:
1. Varieer met vullingen: Probeer verschillende vullingen uit zoals gehakt, kaas, groenten, fruit of noten om je Mkhanfer een unieke smaak te geven.
2. Experimenteer met kruiden:Voeg kruiden toe zoals komijn, kurkuma, kaneel, gemberpoeder, paprikapoeder en Italiaanse kruiden om de smaak van je Mkhanfer te versterken en aan te passen aan je smaakvoorkeuren.
Hartige mkhanfer
Mkhanfer is een hartige Noord-Afrikaanse pannenkoek gemaakt van een mengsel van bloem, fijne griesmeel, water en melk. Het beslag wordt verrijkt met tonijn, paprika, bosui, kruiden en kaas voor extra smaak. Nadat het beslag rust heeft gekregen, wordt het gebakken in een koekenpan tot het goudbruin en knapperig is aan beide kanten. Serveer warm als bijgerecht of hoofdgerecht voor een heerlijke en smaakvolle maaltijd.
Voorbereidingstijd 20 minuten min
Bereidingstijd 15 minuten min
Totale tijd 35 minuten min
Gang lunch
Keuken Marokkaans
- 550 ml water lauw warm
- 150 ml volle melk lauwwarm
- 8 gram droge gist
- 250 gram bloem
- 250 gram fijne griesmeel
- 1 zakje bakpoeder
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 ei maat m
- 50 ml zonnebloemolie
- Zout naar smaak
- 1 rode paprika fijngehakt
- 1 groene paprika fijngehakt
- 200 gram tonijn uit blik uitgelekt
- 1 theelepel oregano
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel gember
- 100 gram kaas geraspt
Meng in een grote kom het lauwwarme water, de volle melk en de droge gist. Laat het een paar minuten staan tot het begint te schuimen.
Voeg de bloem, fijne griesmeel, bakpoeder en vanillesuiker toe aan het gistmengsel. Meng goed tot een glad beslag.
Voeg het ei en de zonnebloemolie toe aan het beslag en meng opnieuw goed door.
Voeg zout naar smaak toe, samen met de fijngehakte rode paprika, groene paprika, en tonijn. Meng alles goed door elkaar.
Voeg vervolgens de oregano, paprikapoeder, gember en geraspte kaas toe aan het beslag. Roer goed door zodat alle ingrediënten gelijkmatig verdeeld zijn.
Laat het beslag rusten gedurende 30 minuten.
Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur.
Giet een laag beslag in de koekenpan en bak tot de onderkant goudbruin is en er luchtbellen op de bovenkant verschijnen.
Draai de Mkhanfer om en bak de andere kant goudbruin.
Herhaal met de rest van het beslag.
Serveer de hartige Mkhanfer warm als bijgerecht of als hoofdgerecht met een frisse salade.
Geniet van je heerlijke hartige Mkhanfer met extra kruiden en kaas!
Trefwoord hartige mkhanfer, marokkaanse mkhanfer, mkhanfer met groenten, tonijn mkhanfer
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!