Krokante aardappelsalade
De lekkerste TikTok hype, een knapperige aardappelsalade. Dit recept combineert een romige smaak met een knapperige textuur van de aardappelen, die heerlijk gekruid en afgebakken zijn in de oven. Een hype die absoluut het proberen waard is.
Tiktok
Ik ben altijd wel de laatste die nog even mee doet met een TikTok hype, eerst was ik er sceptisch over, is het echt zo knapperig als dat ze zeggen dat het is ? Het antwoord is ja en nee. Je moet hem lekker meteen nuttigen en niet nog even in de koelkast bewaren. De salade is namelijk het lekkerst wanneer de aardappelen nog crunchy zijn.
Voorbereiding
Voor de salade heb je niet veel voorbereiding nodig, ik raad wel aan om de krieltjes vooraf te koken voor je deze kruid en in de oven afbakt. Zo heeft de aardappel niet lang de tijd meer nodig wanneer je deze verder afbakt in de oven. Voordat je de aardappelen afbakt in de oven zorg ervoor dat je deze lekker kruid voor extra smaak in de salade.
Krieltjes of gewone aardappelen
Voor de perfecte krokante aardappelsalade zijn krieltjes raad ik een ieder krieltjes aan. Hun kleine formaat zorgt ervoor dat ze snel en gelijkmatig garen, waardoor je die knapperige buitenkant en perfecte binnenkant krijgt zonder dat de aardappelen te zacht worden. Bovendien zijn krieltjes van nature boterachtig van smaak, wat een heerlijke aanvulling vormt op de kruiden en de saus. Ze behouden ook beter hun vorm tijdens het koken en bakken, wat belangrijk is voor de textuur van de salade.
Krokante aardappelsalade
Een heerlijke knapperige aardappelsalade, een TikTok hype die een ieder eens moet proberen.
Gang lunch, snack
Keuken Amerikaans, Nederlands
- 1 kg krieltjes
- olijfolie
- zout en peper naar smaak
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel gedroogde tijm
- 1 theelepel gedroogde rozemarijn
- 75 gram griekse yoghurt
- 50 gram mayonaise
- 1/2 theelepel dijon mosterd
- sap van 1 citroen
- 1 komkommer in schijfjes gesneden
- 1 bosui fijngehakt
- 200 gram gemengde sla
- 1 rode ui in kleine blokjes gesneden
- verse dille fijngehakt
- Optioneel: extra dille en schijfjes komkommer voor garnering
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
Was de krieltjes grondig.
Kook de krieltjes gedurende 10 minuten in kokend water zodat deze sneller garen in de oven.
Lek de krieltjes na 10 minuten koken uit en doe ze in een kom.
Voeg zout, peper, paprikapoeder, gedroogde tijm en rozemarijn toe. Meng goed zodat alle krieltjes gelijkmatig gekruid zijn.
Verdeel de gekruide krieltjes over een bakplaat bekleed met bakpapier.
Bak de krieltjes in de voorverwarmde oven gedurende 20 minuten, of tot ze goudbruin en knapperig zijn. Schep halverwege om voor gelijkmatig bakken.
Terwijl de krieltjes bakken, meng je in een grote kom Griekse yoghurt, mayonaise, dijon mosterd en citroensap. Roer goed door tot een gladde dressing ontstaat.
Voeg ook de schijfjes komkommer, fijngehakte bosui, gemengde sla en rode ui toe.
Meng voorzichtig tot alle ingrediënten gelijkmatig bedekt zijn met de dressing.
Garneer de salade met verse dille.
Serveer de krokante aardappelsalade warm of op kamertemperatuur als bijgerecht bij een zomerse maaltijd.
Trefwoord bbq, knapperige aardappelen, maaltijdsalade, salade, tiktok
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!