Vandaag deel ik een heerlijk romig gerecht met jullie. Ik had laatst wat kippenbouten in huis gehaald maar wilde deze niet zomaar klaarmaken in de oven. Dit keer heb ik er voor gekozen, om de kip te bakken en deze met een lekker romig sausje te serveren. Dit gerecht kun je eten met rijst en / of naanbrood. De verse spinazie er bij is dan ook simpelweg heerlijk!!
Dit gerecht is een must om te proberen. Wil je dit maken? Lees dan snel het recept door.
[checklist-box title=”Beschrijving ” extraTitle=”” extraUrl=””]
Wat heb je nodig
- 4 Kippenbouten
- 1 Theelepel kipkruiden
- 1 Theelepel knoflookkruiden
- 1 Theelepel paprikapoeder
- 1 Theelepel chillikruiden
- 1 Theelepel zout
- 1 kip bouillonblokje
- 250 gram champignons
- Olijfolie
- 200 ml kookroom
- 400 gram verse spinazie
- 400 Gram tomatenblokjes basilicum
- Sap van een halve citroen
- 30 Gram Parmezaanse kaas
- 50 Gram ongezouten roomboter
[/checklist-box]
[checklist-box title=”Bereidingswijze ” extraTitle=”” extraUrl=””]
Was de kippenbouten en voeg de paprikapoeder, chillipoeder, zout, kipkruiden en knoflookkruiden toe. Voeg het zout er ook bij toe en meng dit samen. Laat de kruiden gedurende 1 uur even intrekken.
Neem een koekenpan en doe hier de ongezouten roomboter in. Verhit de roomboter en bak de kippenbouten af in de koekenpan tot ze gaar zijn.
Neem een andere koekenpan en voeg hier een scheutje olijfolie aan toe. Verhit de olijfolie, was de champignons en snijd deze in stukken. Voeg de champignons toe aan de olijfolie en bak deze kort. Pers de citroensap uit en voeg het bouillon blokje toe. De tomatenblokjes en de room mogen er ook bij. Laat het langzaam sudderen op een laag vuurtje.
Rasp de Parmezaanse kaas en voeg dit toe. Meng het samen met een spatel. Voeg hierna de verse spinazie toe en laat dit slinken.
Zodra de spinazie is geslonken voeg je de kip toe aan de koekenpan die je eerder al hebt gebakken.
Serveer het gerecht met rijst of naan brood. Je kunt er ook voor kiezen om beide te serveren.
Geniet er van.
[/checklist-box]