Voorbereidende tijd: 5 min Wachttijd tijd: 6 uur Total tijd: 6 uur 5 min
Kinderbueno, wie lust dit nu niet.
Een heerlijke wafel, omhuld met chocolade gevuld met een romige hazelnoot chocolade vulling. Je kunt mij er voor wakker maken, jou ook?
Ja? Dan is dit het perfecte ijs recept voor jou!
De titel alleen al wekt zin in ijsjes op: Kinder Bueno. Je kunt naar de winkel gaan en dit kopen, maar waarom niet zoals ik, het zelf maken? Het is niet eens moeilijk. Voor dit heerlijke recept heb je niet veel nodig: romige slagroom, gecondenseerde melk, rijke mascarpone, Kinder Bueno repen en een hint van hazelnootpasta. Met deze eenvoudige ingrediënten creëer je thuis je eigen verrukkelijke ijsjes, perfect om van te genieten op een zomerse dag of gewoon als heerlijke traktatie voor jezelf en eventueel je gezin.
Basis ijs recept
Een basisrecept voor ijs met slechts drie ingrediënten – slagroom, gecondenseerde melk en een vleugje vanille-extract – is ijsjes recept. Zonder gedoe met eieren biedt dit recept een romige ijs zonder te kristalliseren in de vriezer. Het is mijn go-to voor ijsjes, omdat het perfect is voor elk gewenste smaak: van cacao voor chocolade-ijsjes tot vanillestokjes voor klassiek vanille-ijs, en zelfs verse, gepureerde aardbeien voor lekkere aardbeien ijsjes. Met dit recept kun je makkelijk thuis genieten van het lekkerste ijs, helemaal naar jouw smaak gemaakt.
IJs als toetje
Hoe sluit je een warme zomeravond beter af dan met een verfrissend zelfgemaakt ijsje? Het geheim zit ‘m in de voorbereiding: maak ’s ochtends het beslag klaar en tegen de avond kun je al genieten van je eigen ijsjes. Meng eenvoudigweg de ingrediënten – slagroom, gecondenseerde melk, hazelnoot pasta, stukje Kinderbueno, je favoriete smaakmaker – en giet het mengsel in de gewenste bakvorm. Met een ijsschep schep je perfecte bolletjes ijs, klaar om van genieten. Zo sluit je elke zomerse dag op een heerlijke manier af.
Kinderbueno met hazelnoot ijs
5 van 2 stemmen
Een heerlijk verfrissend recept voor de lekkerste ijsjes met Kinderbueno.
Klop de mascarpone los en meng deze door de lobbig geklopte slagroom.
Voeg vervolgens de gecondenseerde melk en hazelnootpasta toe.
Meng kort met een spatel tot alles goed gemengd is.
Breek de Kinder Bueno in stukjes en voeg deze toe aan het mengsel.
Giet het ijsmengsel in een bakvorm van ongeveer 30 cm lang en zorg ervoor dat het goed bedekt is met vershoudfolie of giet het in een luchtdichte vershoudbak.
Plaats de bakvorm in de vriezer en laat het ijs gedurende minimaal 6 uur bevriezen.
Na 6 uur kun je het ijs uit de vriezer halen en er bolletjes van scheppen.
Ooh die ga ik proberen, bedankt voor het recept
😍😍 lekker!!
Absoluut!