Een cinnamon roll maar dan een staaf, en eigenlijk met croissant deeg. Dit stukje brood is het lekkerste wat ik ooit heb gemaakt. Ik was lekker wat aan het scrollen op Pinterest en zag ineens een babke brood. Naast de foto met de babke zak ik croissants staan.
Ik vond de foto van de babke zo mooi en kwam snel op het idee om een combinatie van te doen. Croissant deeg gevuld met kaneel en suiker…De combinatie is naar mening heerlijk!
[checklist-box title=”Beschrijving ” extraTitle=”” extraUrl=””]
Wat heb je nodig
Het deeg
- 300 gram wit brood meel
- 300 Gram patent bloem
- 180 Gram lauw warme melk
- 13 Gram zout
- 13 gist
- 20
- Gram honing
- 60 Gram ongezouten roomboter ( kamer temperatuur )
Vouwen
- 300 Gram ongezouten roomboter ( uit de koeling )
Vulling:
- 1 Theelepel kaneel
- 3 Theelepels suiker
- 60 Gram ongezouten roomboter
Topping
- 1 Eigeel
[/checklist-box]
[checklist-box title=”Bereidingswijze ” extraTitle=”” extraUrl=”]
Voordat je verder leest raad ik je aan de video voor het vouwen te bekijken. Klik hier om naar de video te gaan. Nadat je het deeg hebt gevouwen ga je verder met stap 8 van de beschrijving.
Weeg de melk af en warm deze op. Voeg het gist er aan toe en roer het even los. Dek de melk af en laat het gedurende 10 minuten rusten.
Neem een andere schaal en voeg hier de wit brood bloem en patent bloem toe. Voeg het zout, 60 gram ongezouten roomboter en de honing toe.
Giet het water er bij en zodra de melk is gaan schuimen ook de melk. Kneed het deeg in een deeg machine gedurende 8 minuten.
Haal het deeg uit de kom na 8 minuten en kneed het nogmaals goed los met je handen.
Laat het deeg 30 minuten rijzen op kamer temperatuur.
Wikkel het deeg in vershoudfolie. Doe het deeg nu gedurende 8 tot 12 uur in de koelkast.
Verwijder het deeg uit de koelkast, haal ook de ongezouten roomboter uit de koelkast en snijd deze in blokjes zoals op de video. Probeer gelijke stukken te snijden omdat dit makkelijk rollen is.
Rol het vierkante stuk roomboter uit in een bakpapiertje.
Vouw het deeg wat je hebt uitgerold om de roomboter heen. Wikkel het deeg dan om de roomboter heen. Vouw het dicht en wikkel vershoudfolie over je deeg heen. Het deeg kan weer gedurende 30 minuten in de koeling.
Na 30 minuten bestuif je weer je werkblad en rol je het deeg rechthoekig uit. Vouw het deeg nogmaals zoals op de video en het deeg kan weer de koeling in gedurende 30 minuten.
Nadat het deeg heeft kunnen rusten kan het deeg nogmaals uitgerold en gevouwen worden.
Voor een specifieke beschrijving kun je het best even de video bekijken.
Rol het deeg goed uit besmeer deze met gesmolten ongezouten roomboter en strooi er de kaneel en suiker op.
Rol het deeg strak op en snijd er driehoekjes uit.
Bekleed een rechthoekige bakvorm in met wat bakpapier en leg hier de blokjes deeg op. Stapel het deeg mooi op
Bestrijk de broodjes met los geklopte eigeel en smeer de broodjes in. De broodjes kunnen afgebakken worden op 180 graden in een voor verwarmde oven gedurende 15 min. Laat ze even afkoelen voor je hier van gaat genieten.
Geniet er van.
[/checklist-box]


