Prep Time: 20 min Cook Time: 15 min Total Time: 1 hr
De bladeren aan de bomen beginnen weer erg mooi te kleuren, oranje, rood, geel, bruin en hier en daar nog wat groen. Naast de zomer is de herfst toch wel 1 van mijn favoriete seizoenen. Heerlijke baksels met appels, pompoen en zo veel meer.
Corona tijden, Starbucks dicht, andere koffie tentjes dicht… we zitten samen thuis. Ik mag niet veel, dus we moeten elkaar vermaken. Ik vraag hem iets te maken. Ok samen dan, ik geef precies aan wat hij moet doen. Over de schouder meekijken. Vandaag wilde ik ijskoffie. Daar had ik zin in, hij wilde baghrir ik wilde ijskoffie. Dat doen we dan even.
Daar is hij dan, onze iced coffee. Hieronder kan je het recept lezen hoe deze iced coffee gemaakt is.
Wij maken het liefst ijskoffie met versgemalen bonen. Als eerst maal je de koffie bonen goed fijn. Mijn man heet een Delonghi koffie apparaat dus daar hebben we 2 espresso kopjes in gemaakt. De 200 ml water is dus gewoon de koffie met het water.
Zet de koffie en laat deze goed afkoelen.
Hierna meng je de volle melk met het ijs en de bebogeen. Mix dit goed samen in een blender. Voeg hierna de espresso koffie toe. Blend het nogmaals goed samen.
Neem 2 grote longdrink bekers en voeg hier wat ijsklontjes aan toe. Vul de bekers en je kunt genieten van de ijskoffie.