Een tijdje geleden kreeg ik deze request op snapchat. Afgelopen week stond dit gerecht dan eindelijk op tafel.
Het was werkelijk waar heerlijk en uiteraard deel ik graag het recept met jullie mee.
Beschrijving
Wat heb je nodig
1 Pakje Conimex rode pasta curry
300 Gram sperziebonen
200 Gram gesneden champignons
150 Gram doperwten
1 Rode paprika
250 Gram kipfilet
400 ML Kokosmelk
100 ML Kookroom
1 Kip bouillion
Basmati rijst
2 Rode uien
1 Broccoli
Bereidingswijze
Was als eerst de rijst goed en zet de rijst dan in een pannetje water op het vuur. Kook de rijst in 10 minuten gaar.
Schil de uien, was de uien en snijd deze in reepjes. Neem een ruime wokpan. Voeg hier en scheut milde olijfolie in en voeg de uien er aan toe. Ontpit de paprika en was deze. Snijd hem in kleine stukjes en voeg het toe aan de wokpan. Zet de wokpan op het vuur, zet hem op een laag standje. Snijd de kipfilet in kleine stukjes. Voeg het dan toe aan de pan. Bak het geheel rustig gaar. Snijd ondertussen de sperzieboontjes door de helft en haal het middelstje sliertje er uit en snijd aan beide kanten het puntje eraf. Doe de sperziebonen in een pan met water en laat deze kort in een minuut of 8 gaar koken. Snijd de broccoli in stronken. Zet de broccoli ook op het vuur. Laat de broccoli en de sperziebonen niet al te lang koken.
Ondertussen is de kipfilet al zo goed als gaar. Voeg de doperwten en de champignons toe. Bak het wederom kort samen. Voeg nu de bouillion toe en de curry pasta. Meng alles samen. Voeg nu de gekookte sperziebonen en broccoli toe. Meng alles kort samen. Voeg nu de kokosmelk en kookroom toe. Laat alles nog even kort samen koken en serveer dan met de gekookte rijst.
Geniet er van.